HF-elever med bid i

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nille Thomsen (tv. med ryggen til), 20 år og Jens Anton (midt i billedet), 21 år, fra HF på Nørresundby Gymnasium vandt Nordjyske Nyskabere 2016 med deres ide om et nyudviklet bid til heste. Foto: Nicolas Cho Meier

To HF-elever fra Nørresundby Gymnasium havde den bedste ide til Nordjyske Nyskabere 2016. Konkurrencen udskrives af Region Nordjylland for at få flere unge iværksættere.

Vinderne blev kåret på Utzon Center i Aalborg blandt fem finalister og blev fejret med check, champagne og konfetti, der blev skudt ud over vinderne.

- Det er helt surrealistisk. Jeg synes, det er fedt som almindelig studerende at kunne være med til at udvikle sådan noget. For tre måneder siden havde jeg aldrig drømt om det. Nu vil jeg være iværksætter, siger Nille Thomsen (20 år), der sammen med Jens Anton (21 år) fra HF-studiet på Nørresundby Gymnasium udgør vinderholdet.

Hun har redet, siden hun var otte år og har egentlig altid tænkt på at udvikle et nyt bid til heste.

Prototypen er af en speciel plastictype, som blot skal varmes op i 62 grader varmt vand, hvorefter hesten får den i munden og bider sammen om det. Derefter passer biddet perfekt.

- Jeg har selv prøvet det nye bid på min hest. Den bliver meget mere rolig under ridningen. Jeg er sikker på, at det er på grund af det nye bid, siger Nille Thomsen.

Det nye hestebid kommer til at koste 900 kroner. Det er i den dyre ende: Hestebid kan købes fra cirka 100 til 1000 kroner stykket, men de regner med, at markedet er villigt til at betale.

- De andre bid kan noget andet. Vi tror helt klart, at folk er villige til at købe. De får noget, som passer perfekt til den enkelte hest. Jeg har selv brugt flere år på at finde det rigtige bid uden at finde det, siger Nille Thomsen.

Der er et stort marked for det nyopfundne produkt.

- De har en fantastisk ide, den er ganske simpel, og der er et enormt potentiale i at få den ført ud i livet, siger Otto Kjær Larsen (V), Region Nordjylland, der er formand for vinderkomitéen.

De to iværksættere har udregnet, at de i løbet af fem år vil kunne opnå en omsætning på seks millioner kroner, hvis de får en markedsandel på to procent i Danmark, Sverige og Tyskland.

Med vindertitlen følger også check, revisor, rådgivning og andet for i alt 80.000 kroner, øremærket til produktudvikling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.