HIK-succes på banen og på bundlinjen

Den nyslåede superligaklub kommer ud af 2014 med overskud

Hobro IK købte Emil Berggreen i 2014 og solgte ham med en pæn fortjeneste i januar 2015. Men selvom udgifterne altså optræder i det netop offentliggjorte regnskab, og indtægterne først i det kommende, ender 2014 med et overskud på et par millioner kroner. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Hobro IK købte Emil Berggreen i 2014 og solgte ham med en pæn fortjeneste i januar 2015. Men selvom udgifterne altså optræder i det netop offentliggjorte regnskab, og indtægterne først i det kommende, ender 2014 med et overskud på et par millioner kroner. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

HOBRO:Millionerne ruller i Hobro Idrætsklub efter oprykningen til superligaen, men klubben kan glæde sig over, at oprustningen på spillersiden og investeringerne i faciliteter for spillere, tilskuere, sponsorer, frivillige og administration ikke har resulteret i et underskud.

Faktisk kom klubben ud af 2014 med et overskud på cirka to millioner kroner - efter et halvt år i næstbedste række og et halvt år i den bedste, konstaterede klubformand Sten Juulsgaard, da han tirsdag aflagde sin beretning på klubbens generalforsamling.

Overskuddet opvejer lige akkurat de foregående års underskud - på cirka en million kroner både i 2012 og 2013 - og ikke mindst derfor glæder formanden sig ekstra meget over de sorte tal på bundlinjen.

- Nu har jeg som formand i de foregående år leveret mindre underskud, godt nok på grund af mange investeringer, men alligevel synes jeg, vi trængte til at få løftet indtægtssiden over udgiftssiden, og vi er glade for, at det er lykkedes, siger Sten Juulsgaard.

Regnskabet bærer i alle henseender præg af den sportslige forfremmelse.

- Udgifterne er steget, for eksempel til spillerlønninger, men heldigvis er indtægterne steget mere. Vi har fået flere tv-penge, sponsorindtægter og tilskuerindtægter, fortæller formanden.

Den udvikling ventes at fortsætte også i 2015, og håbet er igen at kunne præsentere et overskud i 2016. Meget kommer til at stå og falde med, om man undgår at rykke ud af Superligaen.

- Vi prøver at tænke det værst tænkelige ind i alt, hvad vi gør. Men vi mener, vi er rustet til det, selvom vi selvfølgelig håber på det bedste, siger Sten Juulsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.