Hillary Clinton afgør præsident-drømme før nytår

Den tidligere præsidentfrue og udenrigsminister i USA kommer måske på banen igen

USA:Som tidligere førstedame og udenrigsminister ved Hillary Clinton, hvad det indebærer at have sin daglige gang i Det Hvide Hus. Men hun vil alligevel have længere tænketid til at afgøre, om hun - igen - vil lægge billet ind på at blive USA’s første kvindelige præsident.

- Jeg vil først være klar til at tage en beslutning i slutningen af året. Helt sikkert ikke inden da, siger Hillary Clinton til tv-stationen ABC News.

- Jeg vil bare gerne komme igennem dette år, rejse rundt i landet, signere bøger, hjælpe til ved midtvejsvalget til efteråret - og så tage en dyb indånding og gennemgå plusserne og minusserne ved beslutningen, tilføjer hun.

Interviewet fandt sted i anledningen af udgivelsen af Clintons nye bog, ”Hard Choices”, som hun skal rejse rundt i USA for at promovere - en turné, der af politiske kommentatorer betegnes som det uofficielle startskud på hendes valgkampagne.

Bogen, der udkommer 10. juni, ses af mange som Clintons forsøg på at finjustere sit omdømme op til en eventuel kampagne i 2016.

Den 66-årige Hillary Clinton, der tabte valgkampen til præsident Barack Obama i 2008, da de begge kæmpede for at blive Demokraternes præsidentkandidat, har siden udtalt sig i vage vendinger om sit fremtidige politiske liv.

Hvis Clinton beslutter sig for at kaste sig ind i præsidentkapløbet igen, vil det tilsyneladende være med bred opbakning fra baglandet. Ifølge en meningsmåling, der er foretaget for ABC News og Washington Post, vil 69 procent af demokraterne pege på hende som deres præsidentkandidat.

Samtidig tyder det på, at Clinton har et fint ry blandt flertallet af amerikanere. Meningsmålingen viser, at 67 procent ser hende som en ”stærk leder”, mens 60 procent mener, at hun er ærlig og troværdig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.