USA

Hillary Clinton fører klart i nye målinger

Et gennemsnit af de seneste meningsmålinger viser, at Hillary Clinton har en solid føring

Hillary Clinton har en solid føring på omkring otte procentpoint over Donald Trump i en ny meningsmåling fra Washington Post og ABC News, skriver AFP. Foto: Saul Loeb, AFP Photo

Hillary Clinton har en solid føring på omkring otte procentpoint over Donald Trump i en ny meningsmåling fra Washington Post og ABC News, skriver AFP. Foto: Saul Loeb, AFP Photo

USA:Hillary Clinton har en solid føring på omkring otte procentpoint over Donald Trump i en ny meningsmåling fra Washington Post og ABC News, skriver AFP. I målingen står Clinton til at få 50 procent af stemmerne, mens Trump står til at få 42 procent.

Målingen, der er blevet gennemført de første fire dage i august, føjer sig til en række gode resultater for Clinton i meningsmålingerne hen over den seneste uge.

Et gennemsnit af de seneste meningsmålinger på hjemmesiden RealClearPolitics viser, at Clinton har en føring på 6,9 procentpoint.

Trump mister terræn

Den demokratiske kandidat vandt øget tilslutning ved partikonventet i slutningen af juli, mens Trump har mistet terræn efter flere kontroversielle udtalelser i de seneste uger.

I målinger foretaget blandt vælgere, som sandsynligvis vil gå til stemmeurnerne ved præsidentvalget i november, har Clinton en føring på 51 mod Trumps 44 procent.

Clinton og hendes vicepræsidentkandidat, senator Tim Kaine fra Virginia, blev nomineret til at opstille ved valget den 8. november ved partikonventet 25.-28. juli i Philadelphia i Pennsylvania.

Trump og hans vicepræsidentkandidat, Indianas guvernør Mike Pence, blev nomineret ved Det Republikanske Partis konvent 18.-21. juli i Cleveland, Ohio.

Donald Trump ændrede i weekenden kurs og erklærede sin støtte til fremtrædende partifæller, som han havde lagt afstand til i en periode præget af tiltagende splittelse i sit bagland i det republikanske parti.

Støtte til partifæller

Efter dage med faldende popularitetstal og tab af støtte fra ledende republikanere har Trump slået til lyd for enhed i partiet, og han har givet sin støtte til partifællen Paul Ryan, der kæmper for at blive genvalgt til Repræsentanternes Hus.

Han erklærer også sin støtte til senatorerne John McCain og Kelly Ayotte, som han også havde distanceret sig fra.

- Vi har brug for sammenhold. Vi er nødt til at vinde dette valg, sagde præsidentkandidaten, der fredag førte kampagne i Paul Ryans hjemstat, Wisconsin.

- Det er vores fælles mission at gøre USA stor igen. Jeg støtter og står bag vores formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan. Han er en god mand og en god fyr. Vi er måske uenige om et par ting, men vi er mest enige, sagde Trump.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.