Himmelsk julehilsen fra Visse

Visse mennesker får nogle lyse ideer, de bare må føre ud i livet

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VISSE:Når nu man kan se den internationale rumstation (ISS) fra jorden, mon så ikke også man kan se julelys på et fladt tag i Visse fra en flyver ovenover?

Det spørgsmål fandt Dennis Jim Frederiksen på både at stille sig selv og svare på.

- Jeg tænkte, det var meget sjovt. Der flyver nogle fly henover, og så måtte jeg kunne lave et eller andet på mit tag, siger Dennis Jim Frederiksen.

Men det er ikke helt nemt at regne ud, hvor stort sådan et julelysshow skal være.

Der blev regnet heftigt på det, og både Dennis Jim Frederiksen og hustruen Jennifer brugte kompliceret matematik og bueminutter for at regne det ud.

Størrelsen gør det

I sidste ende endte det med, at lyskæderne kom op ud fra størrelsen på lysværket.

- Men siden har det vist sig, at lysstyrken er en anden snak. Jeg prøvede at finde ud af, hvorfor kraftigt lyset skulle være. Men selv om jeg brugte det kære internet, kunne jeg ikke rigtigt greje, hvilke formler der skulle til for at regne ud, hvor meget lys der skulle være, siger Dennis Jim Frederiksen.

Men der kom ikke mange henvendelser sidste år, så kontakt med en helikopterpilot gav en ny ide.

- Han sagde, at de ting, der blinker, er meget nemmere at få øje på. Så nu står lysene og pulserer, siger Dennis Jim Frederiksen.

Det er dog ikke alle fly, der lige kommer over Visse. Men det hænder jævnligt, har Dennis Jim Frederiksen fundet ud af både ved selvsyn og via Flightradar24.com.

- Langt de fleste fly vil lette fra lufthavnen og ud over fjorden, og så drejer de til venstre og kommer over området mellem Dall og Visse, siger Dennis Jim Frederiksen.

Sid til venstre

For at se lysene skal man helst sidde i venstre side af flyet på en dag med vestenvind og være på vej mod København. Men der er indtil videre kun kommet et par tilbagemeldinger, og derfor har Dennis Jim Frederiksen et ønske.

- Jeg kunne godt tænke mig, at flypassagererne tager et billede eller filmer lysene, så jeg kan se dem. Nok mest til min egen glæde, og så håber jeg da også, at de også sidder deroppe og hygger sig med det og synes, det er en hyggelig ting her i julen, siger Dennis Jim Frederiksen.

Ifølge Aalborg Lufthavn er der intet i vejen for at have lys på jorden tiltænkt flypassagerer, så længe de har så lav en lysstyrke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.