Udland

Hindupræst hugget ihjel med macheter i Bangladesh

Tre unge på motorcykel kørte op til hinduist nær et tempel og dræbte ham med macheter.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

INDIA-BANGLADESH-POLITICS-RELIGION-HINDU Foto: Scanpix/Dibyangshu Sarkar

En hinduistisk præst blev fredag hugget ned og dræbt af tre unge, som kom kørende mod ham på motorcykel ved et tempel i Bangladesh. Det oplyser politiet i Dhaka.

- Den dræbte, der var 50 år, var ved at forberede morgenbønnen med blomster ved templet tidligt på dagen, da de tre unge kom kørende med deres macheter, siger en talsmand for Jhinaidah-distriktet, hvor drabet skete:

- De hakkede ham i nakken tre gange og stak ham en gang med en kniv i hovedet. Han døde kort efter ankomsten til hospitalet.

Den dræbte var en frivillig, som rejste fra tempel til tempel for at tjene hinduismen - blandt andet ved at lede bønner i templerne.

En 70-årig hindupræst blev dræbt på samme måde i det samme distrikt for en måned siden. Få dage senere blev en arbejder i et hindukloster dræbt på tilsvarende vis.

De seneste tre er år er omkring et halvt hundrede mennesker blevet dræbt ved barbariske angreb. Islamisk Stat har taget skylden for over en snes af angrebene.

Politiet i Bangladesh foretog i sidste måned over 11.000 anholdelser. Langt de fleste af de anholdte var kriminelle, men der var mindst 200 formodede, militante islamister blandt dem.

Ni formodede islamister er blevet dræbt under skudvekslinger med politifolk.Bangladesh er officielt sekulært. 90 procent af landets 160 millioner indbyggere er muslimer. Omkring en af ti er hindu.

Oppositionen i Bangladesh har beskyldt politiet for at bruge kampen mod militante som et påskud for at undertrykke politiske dissidenter. Oppositionspolitikere siger, at mange af de anholdte er "almindelige og uskyldige mennesker."

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst