Mejerier

Hirtshals-mejeri vil være nationalt

Stigende efterspørgsel får mejeriet til at bygge nye lokaler og udvide produktionen

HIRTSHALS:Hirtshals Andelsmejeri har svært ved at håndtere alle de ordrer, der kommer ind. Derfor vil mejeriet bygge helt nyt tapperi og nyt kølerum. Der er tale om mere end en fordobling fra de nuværende 2500 til 5500 kvadratmeter. -Vores kapacitet er for lille. Vi kan ikke blive ved med at lægge nye ordrer ind. Hvis vi fortsat skal være attraktive og tilbyde ordentlig behandling til de kunder, som er interesserede i vore produkter, så er vi nødt til at fremtidssikre mejeriet med denne udvidelse, siger direktør for Hirtshals Andelsmejeri Søren Hansen. Der er tale om et byggeri til ca. 40 millioner kroner. Pengene skaffes via finansieringsselskaber og banker, for med en egenkapital på ca. 12 millioner kroner er det begrænset, hvad Hirtshals Andelsmejeri selv kan skyde i projektet. Udvidelsen bliver ført ud i livet på nabogrunden lige ved siden af de nuværende bygninger i Søndergade i Hirtshals. I de seneste år har Hirtshals Andelsmejeri opbygget et godt image. Striden med mejerigiganten Arla Foods, som blev dømt for at udnytte deres dominerende stilling ved at tvinge Hirtshals Andelsmejeri væk fra hylderne hos engroskæden, Metro, har været stærkt medvirkende til den udvikling. -Hirtshals Andelsmejeri blev symbolet på, at forbrugerne ønskede et alternativ til Arla, ligesom små bryggerier i dag har succes, lyder vurderingen fra Søren Hansen. Hirtshals Andelsmejeri har ingen planer om at blive en ny mejerikoncern, men en større markedsandel er ambitionen. -Vi føler, at vores kvalitet kan bære til en større produktion. Vi bevæger os fra at være regionalt mejeri til at være nationalt mejeri, siger Søren Hansen. Det er ikke mindst ønsket fra de større kæder om at kunne tilbyde mælk fra Hirtshals i deres butikker på Fyn og Sjælland, som ligger bag beslutningen. Der vil løbende blive brug for flere end de 65 medarbejdere, som i dag udgør arbejdsstyrken. Udvidelsen giver samtidig det lille nordjyske mejeri luft til at udvikle nye produkter som koldskål, flere varianter af yoghurt og desserter. steffen.nielsen@nordjyske.dk