Historien fortælles i mosen

Tag familien med på mosetur - der ud hvor der er mulighed for at opleve gyngemosen.
Brønderslev 19. maj 2014 11:07

Lørdag den 24. maj kl. 13 samarbejder Vildmoseporten og Vildmosemuseet om at holde ”Mosens Dag” i form af en fornøjelig familietur for publikum ud i Store Vildmose.

- Vi starter turen på Vildmosemuseet i Brønderslev og kører så i egne biler ud i Store Vildmose for at gøre holdt udvalgte steder, hvor vi hører historier fra mosen, fortæller museumsinspektør Jens-Christian Hansen fra Museerne i Brønderslev Kommune.

Publikum kommer til at høre om tørvegravning, gravhøje og spor af pløjning fra jernalderen ved Grishøjgårds Krat. Nedstyrtningen af et britisk bombefly i Fenne 8 under besættelsen er næste stop på ruten, hvor der også gøres holdt ved Centralgården, hvor historien om staldgårdene og deres betydning for udryddelsen af kvægtuberkulose i 1930’erne og 1940’erne fortælles.

Vildmosens natur opleves for alvor i højmosen, hvor publikum får mulighed for at opleve en rigtig gyngemose.

- Vi skal ud at hoppe på mosen og se, om vi kan få den til at gynge, siger Jens-Christian Hansen, der sammen med Christian Larsen fra Vildmoseporten og Vildmosemuseets frivillige Svend Lynge Olsen glæder sig til at fortælle historier på turen rundt i Store Vildmose.

Undervejs bliver der mulighed for at opleve et moderne landbrug, hvor der avles Vildmosekartofler, inden turen rundes af på Gård 18 – Vildmoseporten, som fremstår som i 1949. Her bliver der blandt andet mulighed for at opleve et hjem, som det så ud i mosen i slutningen af 1940’erne.

- Hvis vi holder tidsplanen, tager turen nok godt tre timer, siger Jens-Christian Hansen.

- Opmærksomme læsere har måske lagt mærke til, at vi ikke holder Mosens Dag på samme tidspunkt som resten af landet, som ligger i begyndelsen af september - men der holder vi jo aktivitetsdage på Vildmosemuseet, tilføjer Jens-Christian Hansen og glæder sig til en hyggelig eftermiddag i mosen, hvor deltagerne skal huske gummistøvler og regntøj - moser er jo våde, uanset om det regner eller ej.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...