Historiens vingesus af benzinduft

For anden gang mødtes entusiaster bag 2. verdenskrigs kørende materiel med meget mere

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mens Nikolai Dahlgaard Høegh kiggede på, viste Johnny Egelund iklædt original amerikansk uniform et Garand-gevær til Karsten Høegh fra Sjørring.

HANSTHOLM:Et er at man sætter sig ned og bruger tid ved computeren til at fremstille ikke blot papiret uden om, men også rette banderole, til en pakke ”Lucky Strike” uden filter.

Men når man så også samler pakken med plastfolie og filterløse cigaretter - af mærket Kings - så er man en nørd. Men Johnny Egelund fra Bjerringbro er heldigvis fuldstændig ligeglad.
For ham er det vigtigste, at så meget som muligt er enten ægte eller en nøjagtig kopi af ting og sager fra det amerikanske militær, som det blev brugt under 2. verdenskrig.
Sammen med hans foreningsfæller fra en militærhistorisk gruppe fra Vejle, var han taget til Museumscenter Hanstholm, hvor der for anden gang var arrangeret ”træf” for især køretøjer med baggrund i 2. verdenskrig, men i år også en hel del andet i form af udstyr og uniformer.

Nyt træf om to år

Det første træf blev arrangeret i 2010 og håbet er, at der kan blive et nyt om to år:

- Vi håber, at det så kan blive lidt større, siger Esben Kaagaard, som er en af de lokale, der har brugt en del tid på at arrangere træffet.
Det er blandt andre ”Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred”, der sammen med Museumscenter Hanstholm har arbejdet intenst på at få stablet træffet på benene, og de første meldinger hos arrangører og gæster lørdag eftermiddag var, at det var et rigtig godt træf, som fortsætter søndag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.