Jammerbugt

Historisk forlig

Alle partier i Jammerbugt er med i budgetforliget for næste år

Borgmester Mogens Gade (V): Det er et knaldhamrende godt signal. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Borgmester Mogens Gade (V): Det er et knaldhamrende godt signal. Arkivfoto: Laura Guldhammer

JAMMERBUGT:I fjor udvandrede den røde blok med Socialdemokraterne i spidsen.

I år blev alle partier ved mødebordet til klokken 01.30 natten til fredag, da Jammerbugt Kommunal-bestyrelse indgik forlig om budgettet for 2017.

Det er usædvanligt, at samtlige partier er med i budgetforliget lige fra Enhedslisten på den ene fløj til Dansk Folkeparti på den anden.

Et af punkterne er, at der gives 18 millioner kroner over tre år til ældreplejen. De er afsat til at udligne forskellen mellem plejeniveauet på kommunens plejehjem og på det kommende friplejehjem i Brovst, der endnu ikke står færdigt. Men undervejs i processen er det blevet synligt, at der skulle tilføres penge til de kommunale plejehjem for at undgå A- og B- plejehjem i kommunen. Og det har alle altså nu sagt ja til.

Netop ældreplejen har der med lukning af plejehjem været meget debat om.

Borgmesteren er glad

Ikke mindst derfor er borgmester Mogens Gade (V) glad for, at det lykkedes at samle alle omkring et forlig.

Han kunne ellers, hvis han ville, selv have klaret budgetterne med sine 14 ud af 27 medlemmer, men i kommunalbestyrelser sætter borgmestre ofte en ære i at nå de brede forlig. Således også Venstre-borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, der altså fik alle partier med.

- Det er knaldhamrende godt signal i forhold til borgerne, ildsjælene, erhvervslivet og de ansatte, at der er politisk stabilitet. Det giver også økonomisk stabilitet, og det gør, at vi er en god og troværdig samarbejdsparter, siger Mogens Gade og roser kommunalbestyrelsens medlemmer for at stå sammen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.