Historisk lave containerrater presser bundlinje i Mærsk

Tredje kvartal pressede priserne på global containerfragt i bund, og det går ud over bundlinjen i Mærsk.

A.P. Møller - Mærsk får et underliggende resultat på 662 millioner dollar i årets tredje kvartal. Det er næsten 50 procent lavere end samme periode sidste år, oplyser olie- og rederigiganten fredag morgen i en fondsbørsmeddelelse.

Bundlinjen er presset af historisk lave containerrater og lav oliepris, siger topchef Nils Smedegaard Andersen i meddelelsen.

- Resultatet, som er næsten 50 procent lavere sammenlignet med sidste år, skyldes primært, at containerraterne faldt til et historisk lavt niveau, specielt i den sidste del af Q3, samt at resultatet i Maersk Oil var påvirket af den lavere oliepris, siger han.

Ifølge Mærsk er olieprisen 51 procent lavere end samme tid sidste år, mens raten for at fragte containere rundt i verden er faldet 19 procent.

23. oktober satte A.P. Møller - Mærsk forventningerne til årets resultat ned med 600 millioner dollar på grund af udviklingen i netop Maersk Line, som er det største forretningsben i A.P. Møller- Mærsk, og som står for over halvdelen af den samlede omsætning.

Mærsk-gruppen regner fortsat med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.