Historiske vælgersmæk til SF

SF er næsten halveret i vælgeropbakning siden valget. Kun 4,8 procent ville stemme på regeringspartiet i dag.

Historiske vælgersmæk til SF

Kun 4,8 procent ville i dag sætte deres kryds ved SF, som dermed ville få ni mandater i Folketinget, viser en ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Det er næsten en halvering i forhold til folketingsvalget i september sidste år, hvor partiet fik 9,2 procent af stemmerne og 16 mandater.

Målingen er foretaget i kølvandet på regeringens omstridte skatteforlig med Venstre og De Konservative.

Faktisk skal man helt tilbage til maj 1979 for finde en lige så lille tilslutning til SF i en vælgermåling.

Dengang målte Gallup ligeledes SF til 4,8 procent, mens man skal helt tilbage til 1977 for at finde et valgresultat i form af 3,9 procent af stemmerne, der ligger under den aktuelle måling, skriver metroXpress.

Bunden er nødvendigvis ikke nået for SF endnu, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- I politik findes der ikke nogen bund. Men der er dog ikke noget, der tyder på, at SF falder under spærregrænsen, for SF er et parti med mange medlemmer og kommunalpolitikere, siger han til metroXpress.

SF's politiske ordfører Jesper Petersen kalder den aktuelle vælgerslutning "decideret utilfredsstillende". Han peger over for avisen på den forliste trepartsaftale og det "uskønne" forløb omkring skatteforliget som en del af forklaringen.

I den seneste Voxmetermåling for Ritzau for knap en uge siden står SF til 5,4 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Samlet er de tre regeringspartier i målingen i metroXpress nu markant mindre end Venstre. Socialdemokraterne står til 16,1 procent, mens De Radikale får opbakning fra 8,3 procent af vælgerne.

Dermed kan SRSF-regeringen tilsammen kun mønstre opbakning fra beskedne 29,2 procent af vælgerne, mens Venstre alene står til 33,5 procent. Enhedslisten stormer frem til 13,6 procent af stemmerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.