København

Hittebarn har fået plejefamilie

Gladsaxe Kommune har fundet en plejefamilie til det spædbarn, der fredag morgen blev fundet efterladt

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Der er blevet fundet en plejefamilie til spædbarnet, der fredag morgen blevet fundet i en affaldsskakt i Bagsværd vest for København.

Det oplyser Tine Vesterby Sørensen, familie- og rådgivningschef i Gladsaxe Kommune, fredag aften.

- Da vi hørte, at der var blevet fundet et spædbarn i vores kommune, tog vi øjeblikkelig kontakt til Rigshospitalet og sagde, at vi rigtig gerne ville samarbejde, siger Tine Vesterby Sørensen.

- Vi satte en familieplejekonsulent i gang med at finde en plejefamilie til pigen, og vi har allerede i dag (fredag, red.) fundet en velegnet familie, tilføjer hun.

Far får hovedansvar

Det var en gårdmand, der fandt barnet. Fundet af barnet blev gjort, da gårdmanden og en kollega fredag morgen var ved at håndtere affaldscontainere i en bebyggelse i Bagsværd.

Tine Vesterby Sørensen fortæller, at det bliver faren i plejefamilien, der kommer til at få hovedansvaret for barnet. Plejefaren besøger den lille pige fredag aften, og lørdag morgen bliver han medindskrevet på Rigshospitalet.

- Den her plejefamilie er meget professionel og har prøvet at være plejeforældre før.

- Desuden har de også prøvet at få et akut barn ind før. Det skulle være en familie, der ikke bare er søde og rare, men også kan kapere at få et nyfødt barn ind, og som ved, hvad deres opgave er.

Den lille pige har det efter omstændighederne godt. Efter en række testresultater på Rigshospitalet, er der intet, der tyder på, at hun ikke kommer til at udvikle sig helt normalt, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.