Udland

Hizbollah deltager i kamp i Irak

Libanesiske Hizbollah-krigere er med i kamp mod Islamisk Stat i Irak, siger bevægelsens leder.

Den libanesiske Hizbollah-bevægelse er til stede i Irak, hvor den kæmper mod Islamisk Stat, siger den shiamuslimske bevægelses leder, Hassan Nasrallah.

- Vi har måske ikke talt om Irak før, men vi har en begrænset tilstedeværelse der på grund af den sensitive fase, som Irak nu er inde i, siger Nasrallah med henvisning til kampe der foregår mellem irakiske og kurdiske styrker mod Islamisk Stat.

I forvejen kæmper Hizbollahs krigere i nabolandet Syrien, hvor de støtter præsident Bashar al-Assad.

For to dage siden opfordrede en af hans politiske rivaler, den sunnimuslimske politiker Saad Hariri, Hizbollah-lederen til at trække sine folk ud af Syrien.

- Jeg siger til dem, der opfordrer os til at forlade Syrien, lad os tage sammen til Syrien, sagde Nasrallah i sin tale mandag.

- Jeg siger kom med os til Irak og hvor som helst, hvor vi kan bekæmpe denne trussel, der truer vores nation og vores region, sagde Nasrallah med henvisning til Islamisk Stat og gruppen al-Nusra Front, som har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda.

Begge de to grupper kontrollerer store dele af Syrien. Islamisk Stat har endvidere sat sig på et stort område af Irak og er også til stede i Libyen, hvor gruppen mandag hævder at have dræbt 21 kristne egyptiske koptere.

I sin tale fordømte Hizbollah-lederen drabene på de egyptiske koptere.

Han advarede samtidig om, at "regionen går i retning af flere kriser, flere konfrontationer og flere nye fronter, der åbner sig".

Nasrallah kom med budskabet i en båndet meddelelse til sine tilhængere i den sydlige del af Libanons hovedstad, Beirut.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.