Hjælp, hvordan slår vi græsset?

Marker langs nordjyske åer står under vand - og senest på tirsdag skal græsmarkerne være slået

Adskillige marker langs Ryå står under blankt vand. Billedet her er taget tirsdag i denne uge.

Adskillige marker langs Ryå står under blankt vand. Billedet her er taget tirsdag i denne uge.

NORDJYLLAND:Hvordan slår man en græsmark, der står under blankt vand?

Det spørgsmål vil en række landmænd med jord langs Ryå og Lindenborg Å meget gerne have svar på. Mange af deres marker er nemlig forvandlet til søer efter den seneste tids megen nedbør, især lørdag i sidste uge.

Senest tirsdag 15. september skal landmændene slå græsset på brakmarker og de marker, der ikke bliver afgræsset, hvis de skal overholde tilskudsreglerne.

- Det er bare umuligt at slå en græsmark, som står under blankt vand, konstaterer Carl Chr. Pedersen, formand for landboforeningen.

Den er også gal med oversvømmelser langs flere andre nordjyske vandløb, ifølge landboformanden. Han opfordrer myndighederne til at give dispensation for reglerne.

- Vi står allerede med mange medlemmer, som ikke kan overholde reglerne om, hvornår der skal sås – ganske enkelt fordi vi ikke kan så, før vi høster. Nu kommer denne problematik så oveni. Det kan ikke passe, at vi skal drive vores landbrug efter en kalender og ikke efter vejret og godt landmandskab, mener Carl Chr. Pedersen.

Ifølge Agri Nord skyldes oversvømmelserne ikke, at nedbørsmængderne har været ekstreme, men at kommunerne ikke har vedligeholdt vandløbene godt nok.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.