Hjælp på vej til midtbyen

Erhvervsrådet med borgmesteren i spidsen vil lave en indsats for butikkerne i Aalborg midtby for at få fyldt tomme lejemål og sætte mere gang i detailhandlen

Erhvervsrådet med borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i spidsen vil nu lave en indsats for butikkerne i Aalborg midtby. <i>Michael Bygballe</i>

Erhvervsrådet med borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i spidsen vil nu lave en indsats for butikkerne i Aalborg midtby. Michael Bygballe

AALBORG:Butikkerne i Aalborg midtby får nu en hjælpende hånd af erhvervsrådet.

På gårsdagens møde i erhvervsrådet, der er bindeleddet mellem erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommunen, blev det besluttet, at der laves en indsatsplan for, hvordan man kan understøtte udviklingen af detailhandlen i midtbyen, hvor der som bekendt er en lang række tomme butikslokaler.

- Vi blev enige om at igangsætte en indsats. Vi har været ude at tale med en masse interessenter på området i forhold til, hvad det er for nogle ting der er vigtige i forhold til at få mere gang i detailhandlen i midtbyområdet og sørge for at få fyldt nogle af de tomme huller ud i butikkerne, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for erhvervsrådet.

Nu arbejder man videre på at udvikle konkrete indsatser. Først skal der holdes et opstartsmøde og senere skal butikkerne inddrages.

Events og oplevelser

- Vi vil prøve at få startet et city board op, hvor vi kan få diskuteret, hvad der skal til for, at vi kan få styrket detailhandlen i midtbyen og sørge for, at Aalborg midtby også i fremtiden vil være et rigtig interessant sted at handle og opholde sig.

Med hensyn til, at hvad kommunen kan gøre for at hjælpe detailhandlen i midtbyen, siger borgmesteren.

- Jeg tror, at en del af det er netværksskabelse, men det handler også meget om at sikre sig, at man har de events og oplevelser inde i midtbyen, som skal til for at folk bruger den og synes, at det er interessant at komme derind og handle.

Borgmesteren peger også på, at der er mange klausuler på ejendomme med hensyn til, hvilke erhverv og butikker man må have.

- Det kan godt være, at det for 15 år siden var relevant med bestemte typer af erhverv, men der er mange ting, der har ændret sig siden da. Der er mange varegrupper, der er forsvundet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden