Hjælp på vej til psykisk syge

Sygeplejersker skal igen med politiet ud til tvangsindlæggelser

Jette Ramskov, Formand i Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, har længe arbejdet på at få projektet tilbage. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Jette Ramskov, Formand i Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, har længe arbejdet på at få projektet tilbage. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

NORDJYLLAND:Sygeplejersker skal atter deltage, når politiet rykker ud for at tvangsindlægge psykisk syge.

Psykiatriudvalget i Region Nordjylland har siden lukningen af pilotprojektet fra 2013, hvor psykiatriske sygeplejersker og politi samarbejde om tvangsindlæggelser, arbejdet intensivt på at finde finansiering til at få projektet tilbage.

Og det ser nu ud til at lykkes, fortæller Formand for Psykiatriudvalget Jette Ramskov:

- Ved budgetforliget for 2015 blev Psykiatrien tildelt 0,5 millioner til at ansætte sygeplejersker i en udrykningstjeneste. Men nu har vi i Psykiatriudvalget selv fundet yderligere ressourcer, så vi kan lave en model, som koster 1,1 million og kan beskæftige 2,35 fuldtidsansatte sygeplejersker, der skal rykke ud med politiet. Det er vi meget glade for.

Hos Nordjyllands Politi er man utroligt glade for, at projektet vender tilbage.

- Vi var rigtig trætte af, at det sluttede dengang. Vores betjente fik rigtig meget ud af at have sygeplejerskerne med, fordi de oplevede, at de havde en hel anden faglighed i deres tilgang til de psykisk syge. Og situationerne spidsede ikke til, hvilket var til gavn for alle, siger Stig Lundbo, politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Både Dansk Sygeplejeråd og Foreningen SIND glæder sig også over, at det roste pilotprojekt nu ser ud til endelig at blive erstattet - til stor gavn de psykisk syge, der kan opleve tvangsindlæggelser som meget traumatiske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden