Hjælp til nordjyske musikere

Lasse skubber nordjyder ud i landet fra sin kælder

Marcus Delfer
Foto: Radio NORDJYSKE
Musik 20. september 2017 15:25 - Opdateret 20. september 2017 15:27

MUSIK: I en lagerbygning placeret ved den østlige side af Aalborgs havnefront sidder Lasse Sandkamm med sin computer og behandler nogle lydfiler, der netop er indspillet af en ung sangskriver fra Nordjylland.

Efterårskulden er ved at tage fat, men takket være en elektrisk radiator holder han de faldende grader på afstand og kan arbejde i ro og mag med den lyd og tilhørende video, der blev indspillet tidligere på dagen.

Den forgangne uge har i alt fem musikalske artister været forbi hans projekt “Kælderlarm", hvor de alle har indspillet en sang og fået filmet deres optræden. Alt sammen noget, der skal udgives på internettet og være en del af det, Lasse omtaler som et “musikalsk økosystem" - uden økonomisk profit for øje.

- Medierne har den dejlige effekt, at det forgrener sig til alle mulige, siger Lasse Sandkamm om projektet.

Kælderlarm har stået på i snart et år, og på nuværende tidspunkt har han udgivet mere end 30 musikvideoer på YouTube. Nogle af videoerne har pådraget sig mere opmærksomhed end andre, men fælles for dem alle er, at de indgår i et digitalt fællesskab, og når man først har set én video, bliver den hurtigt erstattet af den næste i rækken. På den måde bliver nye musikanter og sangskrivere, fra forskellige genrer, eksponeret for en modtager, der måske ikke kendte kunstnerne på forhånd.

Når man inviterer musikere fra Nordjylland i studiet, er det ganske forventeligt, at de deler videoen med deres netværk og på den måde opstår potentialet for, at musikken kan komme videre ud i landet - og endda udover landets grænser. Eksempelvis fortæller Lasse Sandkamm om en bassist, der indspillede et stykke musik på en særlig bas.

- Den her bassist spillede på en bestemt bas fra New York, han havde sendt videoen hen til basbyggeren, hvor den så kom med i hans nyhedsbrev og nåede ud til mere end 100.000 følgere, lyder det fra Lasse Sandkamm.

I modsætning til almindelige musikselskaber, man før kaldte pladeselskaber, udgiver Kælderlarm ikke de pågældende numre på streamingtjenester eller fysiske plader, hvor der kan hentes en økonomisk profit. Der investeres heller ikke økonomisk i de enkelte artister, der indspiller og udgiver en given sang, men i stedet er det en digital platform, der vokser for hver udgivelse.

Du kan høre hele interviewet med Lasse her, og se mere om “Kælderlarm" på deres Facebook, eller YouTube-side.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...