Hjælp til prostituerede

Aalborg Kommune er med i nyt projekt, som skal hjælpe prostituerede til et normalt liv

Exit Prostitution er et nyt projekt, som støttes af Socialstyrelsen. Og det vil Aalborg Kommune naturligvis gerne være med i. (Arkivfoto) <i>Pressefotograf Per Kolind</i>

Exit Prostitution er et nyt projekt, som støttes af Socialstyrelsen. Og det vil Aalborg Kommune naturligvis gerne være med i. (Arkivfoto) Pressefotograf Per Kolind

AALBORG:Aalborg Kommune kommer fra næste år med et projekt, som skal hjælpe prostituerede, der gerne vil ud af deres nuværende situation.

Kommunen er sammen med de øvrige fire største byer i Danmark inviteret til at deltage i projekt, som støttes af Socialstyrelsen. Og pengene - som for Aalborg Kommunes vedkommende andrager 1,5 mio. kroner årligt - skal blandt andet bruges til at skabe metoder til at tage kontakt til målgruppen og tilbyde støtte til exit fra prostitution samt andre former for råd og vejledning.

Sociale problemer

- Vi er lige blevet orienteret om mulighederne og synes selvfølgelig, det lyder spændende. For der er desværre ingen tvivl om, at der er bag prostitutionen gemmer sig mange sociale problemer. Så det vil være dejligt, hvis vi kan få hjulpet nogen ud af det, siger socialrådmand Mai-Britt Iversen (S).

Bremser bagmænd

Hun håber også, at det vil dæmme op for den betændte branche og de bagmænd, som ofte udnytter de prostituerede.

- Der er jo ikke mange, som vælger at prostituere sig frivilligt. Og derfor synes jeg også, det er vigtigt, at vi få sat mere fokus på de prostituerede og deres forhold, understreger rådmanden.

Rent praktisk bliver projektet formentlig forankret i Socialcenter Ung. Men kommunen vil også gerne samarbejde med relevante græsrodsorganisationer som LIVA eller KFUKs sociale arbejde.

Trækker ikke på gaden

- I Aalborg har vi ikke rigtig nogen gade-prostitution, som man for eksempel kender det fra København eller Odense. Så det bliver formentlig noget med at opsøge de prostituerede på klinikker og lignende, forklarer Mai-Britt Iversen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.