Hjælp til vægttab ovenpå julemaden

Det meste af styregruppen bag Vendsyssel på Vægten. Fra venstre Ronni Sørensen, Lars Jeppesen, Per Møller, Christian Sahl Jensen, Johnny Kallehauge og Vibeke Haaning. De vil hjælpe os i gang med at blive sundere.Foto: Bent Bach

Det meste af styregruppen bag Vendsyssel på Vægten. Fra venstre Ronni Sørensen, Lars Jeppesen, Per Møller, Christian Sahl Jensen, Johnny Kallehauge og Vibeke Haaning. De vil hjælpe os i gang med at blive sundere.Foto: Bent Bach

Efter nytår påbegynder en flok ildsjæle projektet Vendsyssel på Vægten.

Det er et nyt projekt, der over ni uger skal hjælpe vendelboer til at blive sundere.

Initiativtagere til det nye projekt er byrådskollegerne Per Møller og Vibeke Haaning, som begge er aktive motionister. De sidder i Den Politiske Koordinationsgruppe for Sundhed i Hjørring Kommune, og nu vil de gøre en indsats for alle vendelboers sundhed.

- Vi er optaget af at hjælpe borgerne med at få et bedre og sundere liv. Det kræver ofte forandringer i levemåden, og de forandringer bliver lettere, hvis man er sammen om dem, siger Vibeke Haaning.

Baggrunden er, at omkring halvdelen af os er mere eller mindre overvægtige. 17 pct. af borgerne i Hjørring Kommune har et BMI på over 30. Det vil Vendsyssel på Vægten gøre noget ved.

Man skal finde sammen i hold på mellem tre og fem deltagere. Idéen er, at holdene skal konkurrere mod andre hold om at tabe mest i løbet af årets første tre måneder. Der er præmier hver uge til ugens taber samt et hold, der vinder til sidst.

Tabet opgøres i procenter af deltagerens kropsvægt.

Det hele foregår på hjemmesiden www.vendsysselpaavaegten.dk. Et hold koster 500 kr., men så vil der være en række fordele knyttet til deltagelsen.

Alle skal vejes af en uvildig første dag og sidste dag. Det foregår under festlige former i Fiberhallen i Hjørring 8. januar og 11. marts. I løbet af de tre måneder kommer der en række foredrag rundt om i Hjørring Kommune. Der skal motivere til et sundere liv. Chris MacDonald, Sisse Fisker og den rigtige mand Lindy Aldahl er foreløbigt sat på programmet, men der ventes at komme masser af lokale tilbud om løbeture, svømmeevents og alle mulige andre former for træning.

- Et lignende projekt i Skive havde flere end 2000 deltagere, og vi håber på, at mindst lige så mange vendelboer vil være med, siger Per Møller.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.