Hjælp til vandtårn

Politisk håndsrækning til vandtårn med usikker fremtid

Der var stor interesse for at se vandtårnet til åbent tårn i søndags. Foto: Henrik Louis

Der var stor interesse for at se vandtårnet til åbent tårn i søndags. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Vandtårnet i Brønderslev, der står til snart at blive overflødigt, får nu en håndsrækning fra kommunal side.

Formand for fritids- og kulturudvalget, Eskild Sloth Andersen (S), ser muligheder i vandtårnets fremtid.
- Jeg synes, det lyder spændende. Der er spændende tanker om at lave det gamle vandtårn til et kulturelt blikfang for Brønderslev. Det er helt klart, at der fint vil kunne laves noget aktivitet i vandtårnet og også på pladsen omkring vandtårnet, så det kan blive et godt og pænt udflugtssted for byen og hele kommunen, siger han.
I søndags var der åbent tårn i vandtårnet, og det var et tilløbsstykke. Anledningen var, at tårnet inden udgangen af 2014 skal tages ud af drift, og borgerne kunne komme med idéer til vandtårnets fremtid.
- Nu er der kommet alle de forslag, og det skal Forsyningen selvfølgelig kigge på, siger Eskild Sloth Andersen, der har talt med formanden for forsyningsudvalget Jens Arne Hedegaard og forsyningschef Anni Schjønning.
- Jeg har sagt, at vi meget gerne vil indgå i et samarbejde omkring et eller andet omkring den bygning fra fritids- og kulturudvalgets side, siger Eskild Sloth Andersen.

Speciel bygning

Han betegner vandtårnet som en speciel bygning.

- Det er også et af de allerførste vandtårne, der blev bygget på den måde i landet, så der er også noget historik over det. Vi ser også, at andre kommuner har brugt deres gamle vandtårne som kulturelt blikfang i stedet for at jævne dem med jorden. Jeg kunne godt forestille mig, at man fandt en gruppe, der kunne stå for driften af det, siger Eskild Sloth Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.