Hjælper Syriens ofre

Sosu-elever starter projekt, der kulminerer på Tradium i Hobro.

Syriske flygtninge venter på Red Barnets uddeling af mad i Za’atari. Foto: Nicole Itano
EMNER 29. september 2013 06:48

HOBRO: Sosuelever på Sosu Nord er ved at stable et projekt på benene til fordel for Syriens ofre.

- Vi går på grundforløbet på Sosu Nord. Vi vil frem til 5. december løbende sætte fokus på at indsamle så mange penge som muligt til flygtningene i Syrien, fortæller en af de aktive, Ulrik Hansen.

Eleverne vil lave forskellige kreative ting, som skal sælges 5. december. Blandt andet skal nogle elever sammen med de ældre på byens plejehjem sy grydelapper og strikke sokker, som doneres til projektet.

- 5. december er det planen, at vi afholder et stort indsamlingsprojekt på Tradium i Hobro, fortsætter Ulrik Hansen. Her vil forfatter og digter Søren Gehlert komme med et oplæg, hvorefter der er pause med mulighed for køb i vores loppemarked, kreative produktioner, få en bilvask, lytte til elevernes musikalske optræden.

Hovedarrangementet 5. december på Tradium forventes at blive en klarsynsaften af clairvoyant.

Fire millioner sulter

Projektet falder helt i tråd med en kraftig opforing fra Red Barnet om at hjælpe, idet hvert tyvende barn i Syrien allerede er alvorligt underernæret, og over fire millioner syrere, heraf to millioner børn, er ude af stand til at producere eller købe mad nok.

Tusindvis af mennesker lever under beskydning og har ikke adgang til de mest basale madvarer.

Det haster

- Verden har set på, mens Syriens børn er blevet skudt, bombet og traumatiseret af krigens rædsler, lyder det fra generalsekretær Mimi Jakobsen, Red Barnet. Konflikten har allerede dræbt tusindvis af børn og truer dem nu på deres overlevelse.

At nogle børn går i seng fanget midt i kampene, skrækslagne, alene, sårbare og med tomme maver, burde være en skamplet på vores alles samvittighed.

Der er ikke plads til forsinkelser eller diskussion. Syriens børn skal ikke have lov til at sulte, fastslår hun.

For at redde livet er mange på flugt. Blandt andet til lejren i Za’atari på den anden side grænsen til Jordan. Her er Red Barnet ene om at uddele mad til de 120.000 flygtninge i lejren. Hver dag bliver uddelt en halv million brød.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...