Hjemmelavet pålæg fra Østervrå

Til september åbner en ny virksomhed i byen – foreløbig håb om otte ansatte

Jens Møller åbner ny virksomhed i Østervrå til september. Et fromt håb er, byen på den måde kan blive kendt viden om for lækkert pålæg. Foto: Carl Th. Poulsen

Jens Møller åbner ny virksomhed i Østervrå til september. Et fromt håb er, byen på den måde kan blive kendt viden om for lækkert pålæg. Foto: Carl Th. Poulsen

ØSTERVRÅ:Til september skal der produceres lækkert pålæg i Østervrå. Virksomheden hedder Lilleholm Charcuteri, og varerne vil kvalitetsmæssigt ligge et par grader over det pålæg, man ellers finder i supermarkederne. – Det skal smage hjemmelavet, og kunderne vil få en oplevelse, der kan sidestilles med slagtervarer, fortæller Jens Møller, som ejer Østervrås nye fødevarevirksomhed. Når de ansatte på Lilleholm Charcuteri er færdige med tilberedningen af rullepølse og hamburgerryg, fragtes varerne videre ud til supermarkederne rundt om i Danmark – og måske også til Sverige. – Der er stor fokus på fødevarer, og det er mit indtryk, at folk gerne vil betale ekstra for god kvalitet, siger Jens Møller, der oprindeligt er uddannet pølsemager og blandt andet har arbejdet som indkøber hos FDB. I første omgang vil der blive arbejde til cirka otte medarbejdere, hvoraf de tre allerede er ansat. Det er ikke noget tilfælde, at det netop blev Østervrå, Jens Møller valgte til sin virksomhed. Han bor i Hals, og vidste indtil for nylig ikke en snus om Østervrå. Men efter et besøg, blev han klar over, at byen var det rigtige valg. – Jeg fik indtryk af et godt sammenhold, og samtidig blev jeg imponeret over det store foreningsliv. Det virker som en driftig by, siger Jens Møller. I Østervrå er der stor glæde over den nye virksomhed, for borgerne har ikke glemt dengang i 2001, da glasfabrikken Pilkington lukkede. – Vi er utrolig glade for, at der flytter en ny arbejdsplads til byen. Og hvis virksomheden får succes, er det guld værd for Østervrå, siger Kim Dybdahl, der er medlem af Sæby Erhvervsforening, som også repræsenterer Østervrå. Kim Dybdahl konstaterer, at der er et par klare fordele i at flytte sin virksomhed til en mindre by. Dels er kvadratmeterprisen billigere end i de større byer, og dels er det være lettere at skabe et overblik over erhvervs- og handelslivet. Samtidig er der grund til at glæde sig over, at ledelsen i erhvervslivet i Østervrå de seneste 15 år har været gennem et generationsskifte, hvilket betyder meget for en by, der gerne vil investere i fremtiden.