Hjemmerøget andebryst

Lækker forret med grov olivenpesto.

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

2 andebryster 2 tsk. rosmarin 1 fed hvidløg 1 tsk. kapers 1 spsk. parmesan (ikke granuleret men hel) 1 spsk. pinjekerner 3 spsk. olivenolie 1 dl grønne oliven uden sten Salt og peber 1 bk. kryddersalat Fremgangsmåde Krydr andebrystet med salt, peber og rosmarin Tænd op i grillen som du plejer, der behøves ikke andet end et par håndfulde kul. Grillen skal være godt varm, så smider du Jack D rygesmuldet på, lægger andebrystet på risten og sætter låg på grillen. 10-15 minutter tjek brysterne en gang imellem ved at klemme på begge sider. Hvis der er rimelig med modstand, så er brysterne færdige. Lad dem hvile mindst 20 minutter, før du skærer dem ud (Kan sagtens laves dagen før og serveres helt kold ) Olivenpestoen Hvidløg, kapers, parmesan, pinjekerner, olivenolie køres i blenderen ved højeste hastighed, til det er helt blendet. Herefter tilsætter du grønne oliven, som køres ved laveste hastighed, til det er grovhakket, smages til med salt, peber. Anrettes med kryddersalat og serveres med godt brød