Hjemmeværnet: Vi er klar til grænsekontrol

Interessant og spændende, mener Bjarne Laustsen (S), kommitteret for Hjemmeværnet

Bjarne Laustsen (S), kommitteret for Hjemmeværnet, melder værnet klar til grænsekontrol. Foto: Kim Dahl Hansen
Danmark 24. april 2016 18:32 - Opdateret 24. april 2016 18:36

DANMARK: Hjemmeværnet tager med begejstring imod nyheden om, at regeringen nu kigger mod det frivillige værn for at få hjælp til kontrollen ved den tyske grænse.

Det siger det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der er kommitteret for Hjemmeværnet og dermed fungerer som værnets civile chef.

- Vi synes, det er meget interessant og spændende, at samfundet og politiet kommer og beder os om hjælp til at løse den her ekstraordinære opgave. Men vi skal jo også kigge på, hvilke forhold vi skal arbejde under, siger han og tilføjer:

- Hvis det er en længerevarende indsats, så betragter jeg det som en driftsopgave, og så skal de frivillige ansættes på kontrakt. Det må politiets budget eller andre betale for, fordi det har Hjemmeværnet ikke mulighed for.

Har ikke hørt noget endnu

Regeringen vil ifølge Berlingske til et forligsmøde tirsdag præsentere et forslag, der skal sende hjemmeværnsfolk til grænsen for at hjælpe politiet.

Hjemmeværnet har endnu ikke hørt noget til forslaget, siger Bjarne Laustsen.

Han understreger dog, at det ikke er nyt for Hjemmeværnet at hjælpe politiet.

- Vi hjælper i forvejen politiet rigtig meget, så vi hjælper også gerne med det her. Men vi kender ikke opgavens omfang endnu og ved ikke, hvor lang tid indsatsen skal stå på.

- Det er jo frivillige med et fuldtidsarbejde ved siden af, og hvis de skal stå dernede i ret mange timer, så kan det ikke lade sig gøre uden en kontrakt.

Ubevæbnede hjemmeværnsfolk

Der vil formentlig være tale om, at Hjemmeværnet skal yde såkaldt almindelig hjælp, hvilket betyder, at hjemmeværnsfolkene ikke vil være bevæbnede.

Hos Politiforbundet vil formand Claus Oxfeldt gerne gå med til, at Hjemmeværnet aflaster politiet ved den midlertidige grænsekontrol.

- Det lyder ganske udmærket. Det kunne være en mulighed for assistance i en periode, og det lyder fornuftigt, synes jeg, lyder det fra Claus Oxfeldt.

Justitsminister Søren Pind (V) har søndag ikke ønsket at kommentere sagen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...