Hjemsendt skattechef holder fast i håbet om åben høring

Ifølge skatteministeren vil tjenesteligt forhør af hjemsendte skattechefer nok blive holdt for lukkede døre.

RB PLUS Ny mistanke om milliardsvindel rammer Skat Nu er vejen banet for en åben kulegravning af Skat Foto: Scanpix/Erik Refner/ Scanpix

RB PLUS Ny mistanke om milliardsvindel rammer Skat Nu er vejen banet for en åben kulegravning af Skat Foto: Scanpix/Erik Refner/ Scanpix

Det vil være en styrkelse af retssikkerheden, hvis et tjenesteligt forhør af tre skattechefer i forbindelse med skandalen om udbytteskat holdes for åbne døre.

Sådan lyder det fra advokat Jacob Aaes, som repræsenterer Jens Sørensen, Skats hjemsendte inddrivelsesdirektør.

Lørdag meddelte skatteminister Karsten Lauritzen (V), at forhøret sandsynligvis vil holdes for lukkede døre af hensyn til Bagmandspolitiets efterforskning af sagen.

- Jeg opfatter det ikke som en definitiv beslutning, der kommer her. Det er en foreløbig holdningstilkendegivelse fra ministeren, lyder det fra advokaten, som ønsker fuld offentlighed om sagen.

Han påpeger, at der er tale om et meget komplekst sagsforløb, som har involveret fire resortområder i Skat samt Skatteministeriets departement.

- Og derfor har offentligheden og vores klienter en klar retssikkerhedsmæssig interesse i at få indblik i det her forløb ved også at høre, hvad der bliver lagt frem under sagen, siger Jacob Aaes.

Han glæder sig over, at ministerens eneste betænkelighed ved at lukke dørene til forhøret tilsyneladende er hensynet til Bagmandspolitiets efterforskning.

- Det mener vi nok, at man kunne løse, også under en offentlig høring, lyder det.

I forhold til hans klient Jens Sørensen går kritikken på manglende opfølgning på revisionsrapporter, som dermed har betydet, at svindel med udbytteskat kunne foregå ubemærket.

Dermed har forhørene ifølge advokaten ikke ret meget med Bagmandspolitiets efterforskning at gøre.

- Det er tjenestemandsansvar, vi taler om her. Efter vores opfattelse er det ikke nogen væsentlig del af sagen, om nogen har svindlet, og hvorfor de har gjort det, lyder det fra Jacob Aaes.

Karsten Lauritzen meddelte lørdag i en pressemeddelelse, at Skat er i gang med at afklare grundlaget for de tjenstlige forhør. Først når det grundlag er på plads, vil den endelige beslutning omkring processen blive truffet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.