Hjernen vænner sig til alkohol

Jo oftere man drikker, jo bedre bliver din krop til at omsætte alkohol til energi

Jo oftere man drikker, jo bedre bliver kroppen til at omsætte alkohol til energi. Arkivfoto

Jo oftere man drikker, jo bedre bliver kroppen til at omsætte alkohol til energi. Arkivfoto

HELE LANDET: Når man drikker, omsætter kroppen alkohol til energi. Og jo oftere man drikker, jo bedre bliver kroppen til at omsætte alkoholen. Det skriver videnskab.dk.

Når alkoholen nedbrydes i leveren, bliver et stof kaldet acetat slupper ud i blodet. Stoffet kan bruges som en energikilde for hjernen og andre organer i kroppen.

I et nyt studie sammenlignede Journal of Clinical Investigation mennesker, der drak mindst otte genstande om ugen, med andre der drak højst to genstande.

Hjernen kører på sukker

Det viste sig, at dem der ofte drak, også var bedre til at omsætte energien i hjernen.

- Den ekstra energi kan være med til at give alkoholforbrugere et større incitament for at drikke, siger Graeme Mason, der var med til at foretage undersøgelsen ved Yale University.

Normalt kører hjernen på sukker, men Graeme Masons teori er, at jo mere acetat blodet indeholder, jo bedre bliver hjernen også til at optage energien fra acetat.

Forbrændte dobbelt så hurtigt

Forskerholdet sprøjtede acetat ind i de to grupper af alkoholforbrugere. Derefter blev de kørte igennem en MRI-skanner, hvor forskerne kunne følge forbrændingen af acetat rundt i kroppen på forsøgsdeltagerne.

Dem der drak mindst otte genstande om ugen transporterede mere acetat til hjernen, og forbrændte den dobbelt så hurtigt, som dem, der ikke drak så ofte.

Graeme Masons forskerhold vil nu bruge den indsamlede viden til at finde ud af, om man kan bruge acetat som behandlingsmiddel for nedtrappende alkoholikere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk