Hjerteafdeling åbner ikke som planlagt

Mangel på sygeplejersker tvinger Sygehus Thy-Mors til at udskyde hjemtagning af akutte kardiologiske funktioner fra Aalborg

Sygehus Thy-Mors er ikke klar til at genåbne de kardiologiske funktioner i akutmodtagelsen som planlagt 15. april. Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Sygehus Thy-Mors er ikke klar til at genåbne de kardiologiske funktioner i akutmodtagelsen som planlagt 15. april. Arkivfoto Foto: Peter Mørk

THY-MORS:På grund af personalemangel til Sygehus Thy-Mors’ akutfunktion og det medicinske område udskydes den planlagte hjemtagning af de akutte kardiologiske funktioner på sygehuset.

Det har sygehusledelsen sammen med klinikledelserne i Klinik Akut og Klinik Medicin besluttet i dag, oplyser konstitueret sygehusdirektør Henrik Larsen.

-I forbindelse med organiseringen af en kardiologisk funktion og hele det medicinske område har sygehuset haft opslag ude til flere funktioner. Men status efter opslag til begge klinikker er, at vi vil mangle et antal sygeplejersker for at kunne drive begge funktioner. Derfor kan vi ikke tage den akutte kardiologi hjem nu.

- Vi skal selvfølgelig være sikre på, at vi har medarbejderne til at fastholde og sikre den interne medicinske funktion, der er forudsætningen for, at vi har en akutmodtagelse på Sygehus Thy-Mors. Det er det, vi gør nu. Og det informerer vi medarbejderne i de to berørte klinikker om i personalemøder i løbet af eftermiddagen, siger konstitueret sygehusdirektør Henrik Larsen.

Udskydelsen betyder, at varetagelsen af de kardiologiske funktioner for patienter i Thy, på Mors og i den vestlige del af Jammerbugt foreløbig sker fra Aalborg Universitetshospital, som har varetaget opgaven siden sidste år.

For patienter, der går i planlagte ambulante forløb i Thisted, vil der ikke være ændringer.

Sygehus Thy-Mors havde ellers planlagt at tage de kardiologiske funktioner tilbage fra Aalborg 15. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.