Hjertereddere hyldet

Men selv om de ikke gik videre til finalen, så var der blomster til Johnny Jensen, Aalborg, Lars Madsen, Nørresundby, Henrik Jensen, Aalborg SV. der her ses sammen med John Guldager Larsen og Peter Mygind. Foto: Heidi Maxmiling

Men selv om de ikke gik videre til finalen, så var der blomster til Johnny Jensen, Aalborg, Lars Madsen, Nørresundby, Henrik Jensen, Aalborg SV. der her ses sammen med John Guldager Larsen og Peter Mygind. Foto: Heidi Maxmiling

Hjerteforeningen holdt i fredags et stort hyldest-arrangement for alle "Årets hjertereddere 2017".

Det foregik i Nykredits domicil i København.

I alt havde Hjerteforeningen modtaget 58 indstillinger til prisen som Årets hjerteredder 2017.

Alle havde de reddet et menneskes liv - en far, mor, søster, bror eller en ukendt - ved at træde til og ydet genoplivning.

Involverede fra ca. 40 redninger var mødt frem til arrangementet, og de blev præsenteret af tv-vært og skuespiller Peter Mygind, der fra scenen omtalte, interviewede, krammede og hyldede hver enkelt hjerteredder.

- Det er så smukt og livsbekræftende at se alle jer dejlige mennesker sammen med den person, hvis liv I har reddet. Det bliver jeg aldrig træt af, sagde Peter Mygind, der er ambassadør for Hjerteforeningen og for tredje år i træk var vært for hyldestarrangementet.

Ved hyldestarrangementets afslutning blev det offentliggjort, hvilke hjertereddere, der er nomineret til Årets hjerteredder 2017.

Og lad det være sagt straks at selv om der var aalborgensisk deltagelse i feltet påd e 48 nominerede, så blev det ikke til mere end den store hæder.

Det var 55-årige John Guldager Larsen, Aalborg, der var hovedpersonen - en rolle han sagtens kunne have været foruden.

Mandag 5. september 2016 tog jeg af sted til min ugentlige bordtennistræning lykkeligt uvidende om, at jeg i virkeligheden var alvorligt syg, og at denne dag ville blive den hidtil mest dramatiske i mit liv.

Efter cirka en times spil følte jeg mig kortvarigt svimmel og støttede mig derfor til bordtennisbordet. Det næste, jeg erindrer, er, at flere klubmedlemmer står omkring mig og holder mig, hvilket jeg ikke forstår årsagen til.

Efterfølgende falder jeg lidt mere til ro, og ambulancen ankommer.

Jeg transporteres til hospitalet, hvor jeg undersøges, og lægerne konstaterer, at mine kranspulsårer er forkalkede. Jeg bliver herefter akut opereret, og der indsættes stent i alle tre kranspulsårer.

Undervejs i løbet af aftenen og i de kommende dage går det langsomt op for mig og min familie, hvor usandsynlig heldig jeg har været.

Min modspiller Lars og jeg er i gang med kampen, da han ser, at jeg støtter mig til bordtennisbordet, hvorefter hele min krop stivner og bøjes sidevejs, inden jeg falder og min krop rammer gulvet.

Lars kontakter straks alarmcentralen og samtidig kommer et af de øvrige klubmedlemmer, Johnny, til undsætning. Johnny konstaterer, at jeg har hjertestop og starter straks hjertemassage samtidig med, at han råber, at hjertestarteren, der er placeret i indgangspartiet til idrætshallen, skal hentes.

Lars har kontakt til alarmcentralen men videregiver sin telefon til et andet klubmedlem og løber efter hjertestarteren. Johnny og Lars samarbejder herefter om genoplivningen.

Johnny pumper 2 x 30 gange, og Lars støder to gange med hjertestarteren.

Efter cirka to minutter er jeg igen ved bevidsthed, men meget omtåget og forvirret.

Da ambulancen ankommer cirka 4½ minut efter mit hjertestop, er jeg ved fuld bevidsthed, og ambulanceredderne roser klubmedlemmernes indsats.

På hospitalet konstateres det efterfølgende, at min hjertemuskel overhovedet ikke har taget skade af hjertestoppet, da hjertemassagen er påbegyndt umiddelbart efter hjertestoppet, og den har desuden været kraftig nok til at pumpe blod rundt i kroppen. Jeg har derfor fuld erindring op til selve hjertestoppet og igen kort tid efter genoplivningen.

Min bror døde i september 2014 af samme årsag, men han var desværre ikke som jeg på det rigtige sted.

Min familie og jeg er derfor dybt taknemmelige for mine holdkammeraters kompetente, resolutte og meget modige indsats, lyder det fra John Guldager Larsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.