EMNER

Hjertestartere på vej til tog og stationer

Der skal placeres hjertestartere på togstationer.Arkivfoto: Henrik Bo

Der skal placeres hjertestartere på togstationer.Arkivfoto: Henrik Bo

HELE LANDET: Der er hjælp på vej til de togrejsende, der måtte være så uheldige at få hjertestop i et tog eller på en station.

DSB og Trygfonden har indgået et nyt samarbejde, som i løbet af fem år skal placere hjertestartere i samtlige DSB-tog og på udvalgte stationer.

Og det vil gøre en stor forskel, hvis uheldet er ude, mener Jesper Kjærgaard, som er læge på Rigshospitalets hjerteafdeling og formand for Dansk Råd for Genoplivning.

- Chancen for at overleve er flere gange bedre, hvis der er en hjertestarter i nærheden, når man får hjertestop, ligesom risikoen for at få skader, typisk i hjernen, på grund af hjertestoppet er langt mindre, forklarer han.

Oplagt placering

Jesper Kjærgaard mener, at banegårde og tog er oplagte steder at placere hjertestartere.

- Togstationer og perroner er steder, hvor der færdes mange mennesker, og derfor vil der også være en tilsvarende større risiko for, at der vil være en person, der får hjertestop dér, siger han.

Det er Trygfonden, der står for opsætningen af hjertestartere på stationerne. Den første hænger allerede på landets mest trafikerede, Nørreport i det indre København, og siden følger 64 andre stationer.

- Stationerne er udvalgt efter, hvor der kommer mange mennesker. Men vi vil også sprede os ud geografisk, så der ikke kun er hjertestartere i de største byer, fortæller projektchef Grethe Thomas./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.