Frederikshavn

Hjertet banker for italiensk mad

Tra2ria er en ny italiensk restaurant, som satser på de gode råvarer og laver alt fra bunden blandt andet pasta

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En ny restaurant i Frederikshavn åbner i dag med simpel men velsmagende italiensk med, Tra2ria, og det betyder netop landkøkken på italiensk. Foto: Martin Damgård

FREDERIKSHAVN:I køkkenet bagerst i den lille restaurant i Havnegade 7 A er kokkene Dennis Skov Larsen og Simon Jeppesen i gang med at lave italiensk mad, blandt andet står der en pastamaskine, som os der lavede italiensk mad i 80-erne kan huske og ved, at hjemmelavet pasta smager bedst. I det hele taget skal man ikke være lang tid i Simon Jeppesen selskab for at minderne om simple men super velsmagende italienske retter, pasta og pizza fra ens rejser til Italien dukker op. Mmmm tænker man, og får lyst til at smage hele menukortet.

I dag åbner en ny restaurant i Frederikshavn, hvor man præsenterer retter som braisseret kaninlår med parmesan gnocci, risotto, spagetti med kødboller og pizza. Her består menukortet af ord som antipasti, secondi, dolce, og hvad man ellers kender fra italienske menukort. Tra2ria er det nyeste medlem af restaurantfamilien, der i forvejen består af 2 takt Café & Brasserie i Frederikshavn og Restaurant De 2 have på Grenen i Skagen.

Trattoria er italiensk og et spisested, som henter inspiration fra det italienske landkøkken.

- Vi talte om at kalde restauranten for livretter, fortæller kok og medejer Thomas Christensen fra 2takt for at forklare ideen med den nye italienske restaurant i Havnegade.

For her skal gæsterne nyde retter, som de kender fra Italien, og holdet bag de to etablerede "2" restauranter har fået kokken Simon Jeppesen og tjener Tanja Pedersen til at lede og være medejere af Tra2ria.

- Jeg vil gerne skabe et sted, hvor alt er hjemmelavet. Hvor man værdsætter de gode råvarer. Det er simple retter, som smager fantastisk. Rigtige italienske retter, som viser hvor velsmagende det italienske køkken er, fortæller Simon Jeppesen, mens han arbejder med pastamaskinen for at lave pladerne, som skal blive til ravioli med skinke, ricotta og spinat.

Han og de andre folk i 2-takt familien synes, der mangler et sted i Frederikshavn som netop Tra2ria, og de håber, at gæsterne vil sætte pris på deres bud på italienske livretter.

Simon Jeppesen vil også servere pizzaer, som han synes, de skal være. Tra2ria har sågar opkaldt en pizza efter ham "Simon Jeppesens favorit med tomat, pepperoni, portobello svampe og Cheddar.

Tanken er også, at gæsterne skal opleve retter, som Simon Jeppesen har lyst til at lave og som ikke nødvendigvis står på spiseskortet som andet end "En aften hos Tra2ria" og Store Tra2ria.

- Det kan være med udgangspunkt i en god råvare, jeg har fået fat i, fortæller han, og man er ikke er i tvivl om at han glæder sig til at lave maden.

Udover at traktere med italiensk retter i restauranten, der har plads til 30 gæster, satser de også på Porta Via, d.v.s. mad ud af huset.

Dennis Sommer ligeledes fra 2takt er glad for, at frederikshavnerne nu får mulighed for at spise på italiensk og at Simon Jeppesen skal lave maden.

- Vi ville faktisk gerne tilbyde Simon Jeppesen hans egen restaurant. Han er udlært på 2takt, og jeg synes, at vi som etablerede kokke og restaurant-ejere skal sørge for at vores dygtigste kokke bliver i Frederikshavn. Derfor kontaktede vi Simon og hørte om han ville være med, og heldigvis er han lige så begejstret som os for den mad, som vi gerne vil servere her, fortæller Dennis Sommer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.