Turisme

Hjertet banker for Tversted

Turistchefen i Tversted, Anne-Marie Høholt, kan fejre to mærkedage i år. På onsdag runder hun 60 år, og i år har hun 30 års jubilæum som turistchef i byen ved Tannisbugt.
Foto: Peter Broen

Turistchefen i Tversted, Anne-Marie Høholt, kan fejre to mærkedage i år. På onsdag runder hun 60 år, og i år har hun 30 års jubilæum som turistchef i byen ved Tannisbugt. Foto: Peter Broen

Anne-Marie Høholt, turistchef, Skagensvej 185, Tversted, fylder onsdag 60 år. Hun elsker Tversted for naturen, for stranden og for det ægte miljø.Derfor har byens turistchef ingen problemer med at sælge Tversted til folk, som søger ro og naturoplevelser. De turister, som finder vej til Tversted, kan lide, hvad de får serveret, for syv ud af 10 gæster er gengangere. Anne-Marie Høholt har også holdt ved længe, for i år kan hun fejre 30 års jubilæum som turistchef i byen ved Tannisbugt, og hun fylder 60 år på onsdag. Hun er født og opvokset i Aalbæk og kom i lære som speditør hos Peter Hansen i Skagen. Siden arbejdede hun som speditør og med eksport i en lang række firmaer - bl.a. hos Bing & Grøndal i København, så de sprogmæssige kvalifikationer var i orden og erfaring med den personlige kundeservice havde Anne-Marie Høholt erhvervet sig, inden hun kastede sig over turistbranchen. I 1977 overtog hun jobbet som turistchef i Tversted efter sin svigermor. Tversted Borger- og Turistforening driver byens turistbureau, som også er med i samarbejdet Toppen af Danmark. I dag har turistbureauet åbent hele året rundt, og der er fire fuldtidsansatte. Tversted har haft held til at få sæsonen til at strække sig helt frem til oktober, og det skyldes ikke mindst Tversted Jazzydays, og for nylig har en gruppe restauratører taget initiativ til en countryfestival. Anne-Marie Høholt mener, at Tversted har et langtidsholdbart turistprodukt, fordi byen indeholder en kvalitet, som mange efterspørger. - Vi skal sælge området på naturen, stranden og på oplevelser, og samtidig har vi et autentisk miljø i et velfungerende helårssamfund. Tversted er ikke nogen kulisseby, fastslår turistchefen. Hun mener, at netop naturen også fremover skal binde det hele sammen, og det skal kombineres med kvalitet i de fysiske anlæg, og kvalitet i oplevelser og mad. Hun bor selv tæt ved naturskønne områder og slapper af og lader op ved at gå i naturen gerne langs Tversted-søerne eller Østerklit. Turistchefen har stadig energi, overskud og interessen, så hun har ingen planer om at trappe ned foreløbig. Anne-Marie Høholt er alene, efter hun mistede sin mand Finn sidste år. Hun har to børn, og foreløbig er det blevet til to børnebørn. Fødselsdagen fejres under private former.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst