Hjørring-advokat blev hædret med pris

Advokatfirmaet Åse Gahner Klemmensen, Hjørring fik 75.000 kr. af Danske Advokaters Dreyers Pris, da Danske Advokaterholdt kongres

Jane Bünemann
Åse Gahner Klemmensen modtog en flot hæder for sit sociale arbejde.Arkivfoto: Martin Damgaard
Hjørring 3. oktober 2016 17:58

HJØRRING: Advokatfirmaet Åse Gahner Klemmensen blev hædret med en pris på 75.000 kr., da Danske Advokater holdt kongres. Prisen er andenpræmien i Danske Advokaters Dryers Pris.

Åse Gahner Klemmensen, der er ene advokat i sit firma, var indstillet til prisen sammen med syv andre advokatfirmaer i Danmark.

Hun vandt andenpræmien for sit sociale engagement. I indstillingen står der, at hun er "en solstråle om, hvad man kan udrette som enkeltperson - med få midler - men med et fantastisk engagement i sit nærområde. Det er en uegennyttig indsats for nogle af de svageste, som har allermest brug for beskyttelse og for, at nogen vil tale deres sag uden at have profit for øje".

Åse Gahner Klemmensen var for 25 år siden med til at etablere Hjørring Krisecenter og har arbejdet som frivillig i centret siden. Hun er desuden frivillig koordinator og rådgiver i Dansk Flygtningehjælps rådgivning i Hjørring. Hun deltager også i advokatvagten og har siden 2003 været aktiv som mediator-advokat.

"Når advokatbranchen har ondt i imaget, så er Åse Gahners indsats historien om en af de mange hårdarbejdende advokater, der på eksemplarisk vis viser, at advokaten har et helt særligt samfundsgavnlig virke", står der i indstillingen.

Tredjeprisen gik til Plesner, der arbejder med at få unge mennesker til at interessere sig for videreuddannelse.

Førsteprisen blev tildelt Kromann Reumert for at tage et stort socialt ansvar. For eksempel gennem en række sponsorater, der tilgodeser udsatte børn, ligesom firmaet har etableret et forum, hvor jurastuderende kan få råd og vejledning hos de ansatte.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...