Nordjylland

Hjørring Arrest lukker permanent

Arresten har været midlertidig lukket siden 2014 - nu åbner den aldrig igen

Hjørring Arrest. Arkivfoto: Kurt Bering

Hjørring Arrest. Arkivfoto: Kurt Bering

NORDJYLLAND:Arresten i Hjørring bliver lukket.

Det blev offentliggjort fredag som led i en tilpasning af fængselskapaciteten i hele landet, der aftalt mellem Kriminalforsorgen, der driver fængsler og arresthuse, og folketingets retsordførere.

Men lukningen af Hjørring Arrest bliver ikke den store omvæltning. Den har nemlig ikke været i brug siden 2014, hvor den midlertidig blev lukket på grund af for få indsatte.

Derfor er eneste ændring, at arresten nu permanent er lukket.

Derfor vil den nye fængselsstruktur ikke ramme Nordjylland, selvom det er ærgerligt, at arresten i Hjørring må lukke, lyder det fra områdefællestillidsmanden i Fængselsforbundet i Midt- og Nordjylland.

- Vi har de samme arresthuse og fængsler i morgen, som vi har i dag. Men det er selvfølgelig ærgerligt, at Hjørring Arrest lukker, for jeg havde da ønsket, at den kunne åbnes igen, og da den ikke har været i brug i mange år, så kommer det ikke til at få den store betydning i Nordjylland, siger Brian Hedensted.

I februar fortalte NORDJYSKE, at de nordjyske arresthuse havde en overbelægning på 107 procent. Overbelægningen er siden blevet nedbragt, men der er stadig pres på arresthusene, fortæller Brian Hedensted.

- Men vi må bare erkende, at der ikke er ressourcer til at drive arresthuset i Hjørring, siger han.

Den nye fængslestruktur betyder, at et fængsel og en række arresthuse lukker helt eller delvist over hele landet, fordi der er for mange pladser i forhold til antallet af indsatte. Samtidig har man også netop åbnet et nyt, topsikret fængsel i Nykøbing Sjælland.

Der vil fortsat være arresthuse i Aalborg, Frederikshavn, Hobro og Nykøbing Mors samt fængslet Kragskovhede.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst