Hjørring Byråd finder sparekniven frem

Byrådet besluttede på et ekstraordinært møde onsdag aften at alle udvalg skal finde besparelser inden for sine områder

 <i>Bente Poder</i>

Bente Poder

HJØRRING:Borgmester Arne Boelt (S) understregede på et ekstraordinært byrådsmøde onsdag aften, at der skal drejes på alle håndtag for at skabe balance på kommunens budgetter.

Intet er på forhånd udelukket. I værste konsekvens kan der blive tale om skolelukninger, hvis ikke kommunen kan skaffe flere indtægter eller spare, så der kommer balance i budgetterne, sagde han til NORDJYSKE.

Det var et enigt Hjørring byråd, der onsdag aften vedtog, at alle udvalg skal lave store sparekataloger indenfor deres budgetområder. Sparekatalogerne skal ligge klar senest i begyndelsen af september.

Den skrappe hestekur skyldes, at Hjøring Kommune får 70 millioner mindre i statslige tilskud end forudset. Indenrigsministeriet vurderede før sommerferien, at Hjørring ville få 14,9 millioner kroner fra regeringens nye udligningsreform. I stedet blev det til et minus på 70 millioner kroner, blandt andet takket være udligningsreformen.

Der lød mange knubbede ord fra byrådets opposion over regeringens udligningsreform. Man opfordrede kraftigt borgmesteren og flertalsgruppen partier til at øve indflydelse på hendholdvis Socialdemokatiet og SF på Christiansborg for at få resultatet af udligningsreformen rettet op. Oppositionen oplyste, at den allerede var igang.

Byrådet håber, at det store minus på 70 millioner kroner skyldes en regnefejl i ministeriet, men byrådet tør ikke løbe an på, at der kommer penge fra Christiansborg. Derfor sættes spareprogrammet i gang med omgående virkning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.