Hjørring

Hjørring er hårdest ramt

Der mangler penge og nye løsninger i kampen mod kysterosion

NORDJYLLAND:Med de voldsomme skred og nedstyrtede sommerhuse de senere år, er det ikke overraskende Hjørring Kommune, der sammen med Helsingør er de hårdest ramte kommuner i landet når det gælder kysterosion.

Det viser den kystanalyse og kortlægning af den landsdækkende risiko for erosion og oversvømmelser, som Miljøministeriet har offentliggjort i den længe vente kystanalyse.

Analysen konkluderer, at kommunerne ikke i tilstrækkelig omfang har værktøjerne til at etablere de helhedsløsninger der skal til, for at bremse erosionen.

Kystsikringen er præget af individuelle løsninger, som blot flytter problemet.

- Vores håb er, at landspolitikerne laver en samlet strategi for området, så det bliver muligt at etablere de nødvendige helhedsløsninger siger formand for teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl (S).

Dybest set handler det også om flere penge til kystsikring, og det emne viger kystanalysen udenom.

Nye metoder

Medlem af folketingets miljø og fødevareudvalg, det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) er ikke tvivl om, hvad kystanalysen skal bruges til:

- Vi skal nu finde nye løsninger, og evt. afprøve nye metoder, som kan gøre noget ved de store problemer, som grundejerne står i, siger Bjarne Laustsen (S).

Flere folketingspolitikere udtrykker også skuffelse over kystanalysen, som de ikke mener kommer med konkrete bud på løsninger.

Til november bliver der en høring i folketinget om kystsikring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden