Hjørring

Hjørring får travlt med sundheden

Hjørring er bagud med sundheden i forhold til øvrige land

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hjørring Kommunes borgere ryger mere end folk andre steder. Arkivfoto: Henrik Bo

HJØRRING:En del af medlemmerne af Hjørring Kommunes sundhed-, ældre- og handicapudvalg deltog i den forgangne uge i Kommunernes Landsforenings sociale temamøde i Aalborg. Forhåbentligt havde de alle blyant og papir med, for her blev der lanceret seks nationale mål for sundhed. Hjørring får nemlig meget at arbejde med i de kommende år.

Udvalgets medlemmer har netop på sit sidste møde fået en opdatering på de sundhedsfremmende projekter i Hjørring Kommune.
Selvom de ansatte i Hjørring Sundhedscenter har knoklet med motion, kurser for overvægtige og rygestopkurser for borgerne, så er der fortsat relativt mange rygere i Hjørring Kommune, ligesom der - mod hensigten - er sket en stigning i antallet af overvægtige.
De nationale mål siger, at i 2022 skal antallet af rygere være faldet fra de nuværende 21 pct. til 14 pct. rygere. I Hjørring Kommune var der i 2010 22,3 pct. rygere.
I Hjørring steg antallet af svært overvægtige fra 13,9 til 15,7 pct. fra 2007 til 2010. Landsgennemsnittet er noget lavere. Det nationale ønske er, at tallet skal falde fra nu 13 pct. til kun otte pct. i 2022.
Hjørrings borgere er også mindre fysisk aktive end borgere i det øvrige land. Der blev flere inaktive fra 2007 til 2010, nemlig en stigning fra 15 pct. til 17,9 pct. Den nationale plan arbejder på at få tallet ned på ni pct.
Positivt for Hjørring er, at antallet af borger, der drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, er faldet en smule fra 2007 til 2010, nemlig fra 9 pct. til 8,5 pct.
Hjørring Kommune er netop kommet med i et projekt, der skal arbejde for at udligne uligheden i sundhed. Her er man allerede godt på vej i Hjørring, for her er tilrettelagt rygeafvænningstilbud specielt til borgere uden uddannelse eller med en kort uddannelse. Der er allerede særlige tilbud i socialpsykiatrien og på produktionsskolerne.
Hjørring Kommune skal revidere sin sundhedspolitik i 2014.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk