Hjørring går sammen mod kræft

Den første omgang Stafet for Livet i Hjørring i weekenden 22. og 23. august 2015

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Tirsdag aften i denne uge rundede Stafet for Livet 500 tilmeldinger. Det var det mål, som formanden for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Hjørring, Pernille Hovaldt, i et vildt øjeblik havde sat for det første arrangement med Stafet for Livet.

- Jeg håbede, men troede ikke rigtig på, at det ville lykkes. Men her tre uger før er vi over 500, og bare her i den sidste uge er det gået virkelig stærkt, fortæller Pernille Hovaldt.

Stafet for Livet er en begivenhed, der stammer fra USA. De senere år er ideen taget op i mange byer i Danmark, og der er samlet millioner ind til Kræftens Bekæmpelse til forskning og patientstøtte. Frederikshavn lokalafdeling var en af de første byer på banen, og i år kommer Hjørring efter.

Stafet for Livet er en fejring af livet og en opbakning til de mennesker, der lider af kræft eller har klaret kampen mod kræft. De møder op til arrangementet og hædres som fightere.

Samtidigt er arrangementet et minde-arrangement for alle dem, der har mistet livet til kræft. Kolleger og venner arrangerer hold, hvor man går for at mindes eller hædre enkeltpersoner. Alle hold skal gå med mindst en fra holdet i 24 timer.

Højdepunktet for Stafet for Livet er lysfesten, som finder sted klokken 22. Her går stafetten i stå, og der vil være tændte lysposer, som man kan købe og skrive på. Sognepræst Hanne Nøhr Krüger vil holde en lille tale og trompetist Lars Ole Schmidt vil spille, ligesom der bliver fællessang.

- Det er en meget følelsesladet stund. Det giver håb til dem, der kæmper og lejlighed til at mindes for dem, der har mistet, fortæller Inge-Marie Holst, der har oplevet det i Frederikshavn. Hun står for lysgruppen.

Stort frivilligt arbejde

- Der er en masse frivillige med, og flertallet er mennesker, der ikke til daglig er frivillige i Kræftens Bekæmpelse. Jeg ved faktisk ikke, hvor mange der er, for der er en lang række mennesker, som hver især er tovholder på en opgave, siger Pernille Hovaldt.

Én af tovholderne er Fritz Hansen, som sammen med Erik Holst er ansvarlig for logistikken.

- Jeg har omkring 25 frivillige til at hjælpe, siger Fritz Hansen.

Der er også mange praktiske opgaver. Der skal findes parkeringspladser, afmærkes rute, findes plads til autocampere og campingvogne, rejses telte og skaffes lys til nattens vandringer.

Bitten D. Jensen er ansvarlig for fighterne og skal sørge for, at de føler sig godt modtaget. Blandt de mange fighter-tilmeldinger er 43 brystopererede kvinder fra Kristiansand i Norge.

Hans Hovaldt sørger for at finde underholdning - blandt andre Nordjysk Pigekor. Der kommer også hjælp fra pædagogstuderende fra UCN, der vil stå for aktiviteter for børn.

Lisa Ibsen er ansvarlig for den oplysning, der skal gives i et stort telt. Det er blandt andre fra Kræftens Bekæmpelse som fra Hjørring Sundhedscenter.

Ea Helene Løth er begivenhedens madmor i samarbejde med Golfcafeen, der lukker i anledning af begivenheden. Ea fylder fryser efter fryser med sponsoreret mad.

Lise Sahl Jensen er ansvarlig for de mange hold, der allerede er tilmeldt.

Ét af dem står PR-ansvarlige Mette Brath for:

- Jeg har oprettet et hold for at ære min mor, der døde sidste år.

Helmuth Zickert fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling sidder på pengekassen, som han håber fyldes godt:

- Vi var længe i tvivl om, hvorvidt vi kunne løfte denne opgave, men det viser sig, at dét kan vi heldigvis med de mange frivillige. Vi håber med arrangementet at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, men samtidigt håber vi, at kræftramte og deres familier kan blive gjort opmærksomme på vores mange tilbud, siger han.

Alle de frivillige blev fundet ved to informationsmøder i efteråret.

Stafet for Livet finder sted 22. og 23. august på og ved Hjørring Golfbane, som fra mandag 18. august til 24. august lukker tre huller. Golfklubben har i øvrigt selv deltagere i stafetten.

Man kan tilmelde sig på nettet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden