Brønderslev

Hjørring Handel på jagt efter ny frontfigur

Handelschef Jes Jacob stopper efter gensidig aftale

Handelschef Jes Jacob har sidste arbejdsdag onsdag. Arkivfoto: Kurt Bering

Handelschef Jes Jacob har sidste arbejdsdag onsdag. Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Der er ikke mange arbejdstimer tilbage på den ellers så travle kalender for Jes Jacob. Onsdag er sidste arbejdsdag for Hjørrings handelschef.

Mandag sprang bomben, da medlemmerne af handelsstandsforeningen fik meldingen om, at deres handelschef stopper efter en aftale med bestyrelsen.

Allan Sørensen erkender, at det hele kommer meget pludseligt og nok også uventet for de fleste. Både i og udenfor Hjørring Handel.

- Da vi ansatte Jes april ’14, var der stor enighed i bestyrelsen om, at han var lige manden til opgaven. Der manglede stabilitet og organisation. De opgaver har Jes løst til perfektion, siger formanden for Hjørring Handel.

- Fremadrettet er det en lidt anden profil, vi har brug for. Dermed ikke være sagt, at vi smider de ting væk, som Jes har opbygget, understreger han.

For Hjørring Handel har gennem de seneste halvandet år fået et meget tættere samarbejde ikke bare med politikere og forvaltning i Hjørring Kommune, men også med foreningslivet og kulturlivet i byen.

Allan Sørensen er godt klar over, at der opstår et stort hul, når Jes Jacob trækker sig allerede med udgangen af september.

- Der opstår et vakuum, men vi skal på bedste vis forsøge at drive forretningen videre uden en mand på toppen, siger formanden.

- Jes har selv kunnet finde en slutdato. Vi ønskede ikke at smide en fyreseddel på hans bord. Det var ikke rimeligt efter det enorme arbejde, han har lavet.

Jes Jacob valgte at trække stikket ret hurtigt, men afviser blankt at være skuffet over at forlade den skude, han har været kaptajn på de seneste 18 måneder … og inden da også arbejdede tæt sammen med i sine år som chef for Metropol.

- Men der er ingen grund til, at jeg skal sidde med til møder med bestyrelsen om dybt fortrolige ting eller strategien for 2016, når jeg ikke skal være med til at føre tingene ud i livet, siger Jes Jacob.

Han er også helt afklaret med, at bestyrelsen ønskede en anden profil med en mere sælgende og udadvendt person. Og muligvis ikke en handelschef i den traditionelle forstand.

- De ønskede ikke at trække et eller andet ned over hovedet på mig, siger han.

Og den gamle cirkushest havde da heller ikke lyst til at lave om på sig selv for at tilpasse sig en ny profil.

- Jeg er 63 år og kan gå på efterløn, hvis det skal være. Jeg ved ikke, hvad det bliver. Det må tiden vise, siger Jes Jacob, der bor i Brønderslev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst