Hjørring Kommune højner brandsikkerheden på skolerne

Hjørring Kommune prioriterer brandsikkerheden på kommunens skoler højt. Elever, forældre og ansatte skal føle sig trygge på skolerne. Kommunen har i samarbejde med blandt andet Lindpro installeret automatiserede brandalarmanlæg (ABA) på kommunens skoler. Systemet varsler automatisk alarmcentralen.

Det var flere skolebrande samt en større brand på Sindal Bibliotek tilbage i 2009, der satte yderligere fokus på brandsikkerheden i kommunens bygninger - og specielt på skolerne. Udover at brandene forårsagede store ødelæggelser, og kommunens forsikringsselskab varslede markante præmiestigninger, betød det også, at mange børn, deres forældre og de ansatte var utrygge, når de færdedes på skolen.

Hjørring Kommune valgte derfor at brandsikre kommunens skoler, udover hvad loven foreskriver. Det store projekt, som omfatter 14 skoler i kommunen, strækker sig frem til 2017/2018, hvor de sidste skoler får installeret det moderne brandanlæg.

Lindpro er netop i gang med installationen af ABA brandanlæg på Bjergby og Lendum Skole, og i 2017 forventes Horne og Bindslev Skole at blive udstyret med de nye avancerede detektorer i forbindelse med en større renovering på skolerne. Herefter vil der være installeret mere end 50 ABA-anlæg i hele kommunen.

En sikker investering

- Vi synes, det er vigtigt at brandsikre kommunens skoler. Det skal være trygt for eleverne, deres forældre og skolens ansatte at færdes på skolerne, så derfor igangsatte vi dette storstilede projekt. Når eleverne spørger ind til skolens nye alarmanlæg, forklarer vi, at systemet lugter brande, ser brande og selv ringer efter brandvæsnet. Hvis sirenen begynder at hyle, skal eleverne skynde sig at komme ud til skolens samlingsplads, forklarer Peter Hjørringgaard, forsikringsadministrator hos Hjørring Kommune.

Det er teknik- og servicevirksomheden Lindpro, der står for de nuværende installationer af brandanlæg i samarbejde med Kommunens forsikringsadministrator Peter Hjørringgaard.

- Det er en fornøjelse at samarbejde med en kommune, der virkelig prioriterer brandrisiko højt, når det drejer sig om sikkerhed og tryghed i forhold til skolerne. Vi har et tæt samarbejde med skolernes pedeller og de forskellige brugere, så vi sammen sikrer, at anlægget opsættes optimalt i forhold til brugernes rutiner og hverdag på skolen, forklarer Kenneth Ellemann-Mortensen, afdelingschef hos Lindpro i Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.