Hjørring

Hjørring Live bliver en lokal fest

Landskendte navne er blevet nedprioriteret til årets studiestartsfest

Ligesom tidligere år bliver der masser af samarbejdsøvelser, når studiestart på fredag fejres med Hjørring Live. Arkivfoto: Bent Bach

Ligesom tidligere år bliver der masser af samarbejdsøvelser, når studiestart på fredag fejres med Hjørring Live. Arkivfoto: Bent Bach

HJØRRING:Når Hjørring på fredag fejrer årets studiestart med arrangementet Hjørring Live, bliver det med fokus på det lokale. Store landskendte kunstnere er således skåret væk, og man har således kun lokale musikere til at stå for underholdningen.

Hjørring Live holdes for fjerde gang og er en festlig begivenhed for alle de unge, der har haft studiestart i i løbet af august eller i løbet af denne uge. Og det er altså meningen, at de skal introduceres til Hjørrings herligheder i løbet af fredagens arrangementer. Sidste år spillede Duné, Christopher og Clemens, men de store kunstnere udefra bliver det altså i ikke til i år.

- Vi kunne se på de tilbagemeldinger, vi har fået, at folk ikke behøvede de store navne. De ville gerne have musik for stemningens skyld, men lige på den her dag virker det til at være vores konkurrencer, der er det vigtigste, så det var lidt spild at bruge så mange penge og ressourcer på store navne denne dag, siger projektleder for Hjørring Live, Dorte Reinholdt om beslutningen.

I stedet for de landskendte navne bliver der tale om de lokale kunstnere Dina Isaksen og DoktorDoktor.

Skal lære byen at kende

Det bærende element for dagen er således ”The Game”, der er en konkurrence, hvor de 149 tilmeldte klasser fra 10 forskellige uddannelsesinstitutioner skal ud til en række poster i hele byen og udføre forskellige opgaver. Det foregår fredag formiddag inden der bliver kåret en række vindere over middag.

- Det er måde alle de nye studerende lærer Hjørring by at kende på, samtidig med, at de lærer deres nye klassekammerater at kende, siger Dorte Reinholdt.

Kåring af helt

Der er således sat i gang i kåring af en ”Hometown hero”, der skal være en person fra Hjørring, der har repræsenteret byen positivt på den ene eller den anden måde.

Vinderen findes via en afstemning på Facebook, og man håber på at få besøg af den endelige vinder som en del af afslutningen på Hjørring Live.

Omkring 4000 elever fra 10. klasser, ungdomsuddannelser, og videregående uddannelser deltager i Hjørring Live.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.