Hjørring-pige melder fra til OL

Kathrine Grønkjær fra S68 indstiller svømmekarrieren

18-åri­ge Kath­ri­ne Grøn­kjær var ud­ta­get til VM i svøm­ning for svøm­me­re med et han­di­cap, men må nu op­gi­ve sin kar­ri­ere. 
Ar­kiv­fo­to: Hans Ravn

18-åri­ge Kath­ri­ne Grøn­kjær var ud­ta­get til VM i svøm­ning for svøm­me­re med et han­di­cap, men må nu op­gi­ve sin kar­ri­ere. Ar­kiv­fo­to: Hans Ravn

HJØRRING:Den 18-årige Kathrine Grønkjær Nielsen kommer alligevel ikke til verdensmesterskaberne i svømning for svømmere med handicap. Hun har modvilligt opgivet svømmekarrieren. - Jeg har simpelthen været nødt til det, fortæller Kathrine. Hun er på grund af en cellefejl født, så underarmen mangler på den ene arm. Det er skulderen i denne arm, der driller. - Skulderen er underudviklet, og de sidste fire år har jeg haft gener og smerter. Nu kunne det simpelthen ikke gå længere, for det var noget med, at jeg skulle have lagt blokader hver dag og gå til fysioterapeut, og det ville tage alt for lang tid, siger den unge eks-svømmer. Kathrine var udtaget til verdensmesterskaberne, der holdes i december i Durban, Sydafrika. Hun skulle sammen med seks andre svømmere være rejst i slutningen af november. Kathrine har svømmet siden hun var fire år og har især i de senere år brugt rigtigt mange timer på svømningen i klubben S68. Otte gange to timers træning om ugen er det blevet til. - Det bliver et helt anderledes liv for mig nu. Der bliver så meget tid, så jeg slet ikke ved, hvad jeg skal bruge den til. Jeg har altid ønsket mig mere tid til familie og venner, så man kan sige, at nu får jeg den, forklarer Kathrine Grønkjær. For at holde formen er hun er begyndt at spille fodbold i Frem. - Men det bliver nok ikke på det niveau som svømningen, siger Kathrine Grønkjær.