Hjørring stadig uden p-kontrol

Det er stort set op til borgernes egen samvittighed, hvorvidt man parkerer ulovligt i Hjørring. Der er nemlig stadig ingen p-kontrol.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Møller Nielsen fra Hjørring stiller også skiven og han mener, at de fleste bilister overholder reglerne, selvom der ingen kontrol med dem er.Foto: Niels Meredin

De fleste bilister stiller p-skiven ligesom man skal. Men faktisk er risikoen for at få en parkeringsbøde på de kommunale parkeringspladser minimal i Hjørring lige for tiden. Siden nytår har der nemlig ikke været nogen p-vagter. Efter en række uheldige episoder med emsige parkeringsvagter, valgte Hjørring Kommune sidste år at opsige samarbejdet med Parkeringskontrol Nord, som hidtil har stået for at varetage opgaven med at uddele parkeringsbøder. Teknik- og miljøudvalget har valgt at kommunen for en pris på 200.000 kroner årligt selv skal løse opgaven med at kontrollere og udstede bøder. Men kommunens p-vagter er altså stadig ikke kommet på gaden. Måske først kontrol til sommer - Umiddelbart skulle man jo tro, at det er en nem sag. Men det er det ikke, siger trafikplanlægger Henrik Dalsgaard fra Hjørring Kommune. Det er det administrative i at udstede parkeringsbøder, som stadig mangler at falde på plads. Forskellige IT-systemer skal kunne tale sammen og så skal kommunen have klarlagt, hvor stor en del af opgaven som skal løses ud af huset. Kommunens egen p-kontrol risikerer også at blive dyrere end de 200.000 kroner årligt. - Der er tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre for 200.000 kroner, men om en måned ved vi meget mere, siger Henrik Dalsgaard. Udvalgsformand Jørgen Bing (SF) fra teknik- og miljøudvalget forventer at de nye kommunale parkeringsvagter senest er på gaden til sommer. Og indtil da, skal man som bilist huske, at politiet også kan udstede p-bøder.