Bibliotek vil lære unge at bruge deres stemme

Hjørring Bibliotekerne vil lære de unge at bruge deres stemme for at blive en aktiv del af demokratiet

Charlotte Bøje
Ordets magt var en demonstrationsfest for 155 unge fra HHX i Hjørring og Hjørring Private Realskole på Hjørring Bibliotek onsdag.Foto: Bente Poder
Hjørring 14. februar 2018 15:06

HJØRRING: Unge i Hjørring skal lære at bruge deres stemme. Ikke bare til at synge med, men til at ytre deres meninger og holdninger med. Det er nemlig vigtigt i et velfungerende demokrati at alle bruger deres stemme. Det mener Hjørring Bibliotek, som onsdag havde inviteret en gruppe unge til demokratifest med temaet: Ordets magt.

Hjørring Bibliotek har sammen med Hjørrings borgmester, en stand upper og en poetry slammer de seneste dage lært de unge vigtigheden i at deltage i demokratiet, og at ytre sig, så det bliver hørt og forstået.

- Vi skal værne om demokratiet. Det er vigtigt at du står frem og siger din menig på en ordentlig måde. Det er vigtigt at man tør at tage diskussionerne. De bedste diskussioner er med dem du er uenig med, sagde Arne Boelt (S), borgmester, Hjørring.

Det var tredje gang at Hjørring Bibliotekerne havde inviteret de unge til demokratifest med workshops, debatter og undervisning. Og det ligger allerede nu fast, at der kommer flere demokratifester for unge de kommende år.

- Vi tænker biblioteket som en demokratisk institution for alle. Biblioteket er fyldt med ord, men vi synes også det er vigtigt at man taler om, hvordan man bruger de ord, og at man bruger egne sine ord. At man bruger sin egen stemme. Det er vigtigt for os i forhold til de unge, mener udviklingskonsulent Tone Lunden fra Hjørring Bibliotekerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...