Borgmester og advokat i injuriesag: Nu er den afgjort i landsretten

Østre Landsret frifandt borgmester Arne Boelt og advokat Anker Laden-Andersen for injurier

Arne Boelt og Anker Laden-Andersen ved Østre landsret 28. november i år. Foto: Jakob Gammelgaard

Arne Boelt og Anker Laden-Andersen ved Østre landsret 28. november i år. Foto: Jakob Gammelgaard

HJØRRING:Borgmester Arne Boelt (S) oplyser, at han og advokat Anker Laden-Andersen er blevet frifundet ved Østre landsret i en injuriesag anlagt af tidligere børnesagsadvokat Trine Ødemotland fra København. Hun stævnede borgmester Arne Boelt og dennes advokat Anker Laden-Andersen for injurier og bagvaskelse i en privat straffesag.

Sagen handler om, at Trine Ødemotland, der har repræsenteret en familie i Hjørring i en sag om en 14-årig piges selvmord tilbage i 2009, anklager Arne Boelt for offentligt at beskylde hende for at have forbindelse til den chikane, som han stod frem og fortalte om op til kommunalvalget i 2017.

En påstand Arne Boelt afviste i både byretten og i landsretten.

- Jeg er naturligvis glad for, at jeg er frifundet både ved byret og landsret. Jeg glæder mig over, at sagen nu er lukket, siger Arne Boelt.

Også advokat Anker Laden-Andersen glæder sig over udfaldet.

- Jeg er ikke overrasket over dommen. Det er efter min mening en sag, der aldrig burde været ført. Det har været min holdning hele vejen igennem, siger Anker Laden-Andersen.

Advokat Trine Ødemotland har tidligere meddelt, at hun ikke ønsker at tale med Nordjyske. Hun har tidligere varslet, at hun vil føre sagen videre for Menneskeretsdomstolen, hvis hun tabte i landsretten.

Hun skal betale sagens omkostninger ved byret og landsret. Det beløber sig til 60.000 kroner til Anker Laden-Andersen og 75.000 kroner til Arne Boelt.

Trine Ødemotlands betaling til Arne Boelts sagsomkostninger tilfalder Hjørring Kommune, da kommunen har betalt omkostningerne ved borgmesterens retssag.

- Sagen fik et fuldstændigt forventeligt udfald, siger Arne Boelts advokat, Birgitte Pedersen fra Hjulmand og Kaptain.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.