Borgmester stemt ned - flertal vil støtte ny spillefilm

Et flertal i Hjørring Kommune bevilger penge i tilskud til ny spillefilm, der skal optages i Hirtshals

Borgmester Søren Smalbro (V) mener ikke, at der skal ydes kommunal støtte til et stort filmprojekt i Hirtshals  <i>Foto: Henrik Bo</i>

Borgmester Søren Smalbro (V) mener ikke, at der skal ydes kommunal støtte til et stort filmprojekt i Hirtshals  Foto: Henrik Bo

HJØRRING:Er der penge i den slunkne kommunekasse til at støtte et stort filmprojekt i Hirtshals? 

Hjørring Kommunes økonomiudvalg skulle tage stilling til støtte til et stort ambitiøst filmprojekt i Hirtshals, og det endte med et snævert flertal for en bevilling på 250.000 kroner. 

Borgmester Søren Smalbro (V)  og Venstres andet medlem af udvalget Jørgen Christensen stemte imod.  

Det er Wasabi Film, der har søgt om  en mio. kr. til filmen ’Synkefri’, som er stærkt lokalt forankret i Hirtshals, såvel i historien som i udvikling og produktionen. Filmen er et historisk drama, der handler om redningsbåden RF2, som den 1. december 1981 sank udenfor molehovedet i Hirtshals. Seks redningsmænd og tre fiskere druknede. Det samlede budget for spillefilmen er på 17 mio. kr.

Instruktøren Christians Andersen er opvokset i Hirtshals med historien tæt på livet, da han er søn af en af enkerne efter ulykken.

 

Som forudsætning for tilskuddet fra Hjørring Kommune vil der blive indgået en forpligtende samarbejdsaftale i forhold til at aktivere lokale kræfter og derved skabe afledte effekter indenfor bl.a. det lokale handels- og erhvervsliv. 

 Administrationen har vurderet, at et tilskud på 0,250 mio. kr. ligger i et leje, der modsvarer de afledte effekter et sådant filmprojekt kan skabe for Hjørring Kommune i forhold til erhvervs- og restaurationsbranchen, profilering og understøttelse af lokale fortællinger og kunstnerisk produktion i lokalområdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.