Brand: Tre på sygehuset til observation for røgforgiftning

Fem heste blev reddet ud fra brand i ejendom ved Sønderskov mellem Sindal og Hjørring - opdateret søndag kl. 08.17

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

SØNDERSKOV:Lørdag klokken 20.08 indløb alarm om en gårdbrand med fare for dyr på Skovhedevej ved Sønderskov. Fem heste stod i en stald, hvor der var ild i noget halm på et loft over en staldbygning.

- De fem heste blev reddet ud, oplyser vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

Han fortæller, at der blev slået alarm, efter personer på stedet havde opdaget ild på et loft.

Vagtchefen oplyser desuden, at tre personer er kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning. Ifølge lægen, der også var blevet tilkaldt, var der dog ikke tale om alvorlige røgskader.

Indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab i Hjørring oplyser, at der på grund af den alvorlige første melding blev rykket med alt mandskab fra beredskabet i Hjørring og Sindal.

- Det var en brand i en lille lystejendom, og vi brugte omkring tre en halv time til at få bekæmpet branden, som heldigvis begrænsede sig til staldbygningen. En brandvæg mellem stalden og beboelsen var med til at sikre det, fortæller indsatslederen søndag ved 08-tiden.

Dere

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

Branden var noget besværlig at bekæmpe, da det brændende halm udviklede store mængder røg, og det var derfor svært at få et overblik over brandens omfang, forklarer Thomas Dybro.

Omkring 20 brandmænd var i kamp med ilden, mens der også blev tilkaldt folk fra beredskabsstyrelsen, som kom med såkaldt "giraflygter" - stærke lamper på master - så brandfolkene kunne få et ordentligt lys at arbejde i under brandbekæmpelsen.

Efter brandfolkenes indsats tog skadesservice over.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.