Bred aftale i Hjørring

Alle partier i det nye Hjørring Byråd er med i konstitueringen

Jakob Gammelgaard og Allan Vinding Sørensen
Foto: Henrik Louis
KV17 Hjørring 22. november 2017 11:01 - Opdateret 22. november 2017 12:18

HJØRRING: Tidligt onsdag morgen blev der indgået en meget bred konstitueringsaftale i det nye Hjørring Byråd. Den omfatter alle de partier, der er valgt ind, Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Borgerlisten og Enhedslisten.

Det er nyt, at Venstre går med i en bred konstituering.

- Arne Boelt (S) og Socialdemokratiet kunne jo rydde bordet, så i stedet for at sidde i et hjørne og surmule har vi valgt at gå med og få mest mulig indflydelse. Vi har også vist i denne periode, at der kan skabes et bredt samarbejde i byrådet, siger Venstres gruppeformand, Henrik Jørgensen, der mistede en tredjedel af sine personlige stemmer i forhold til sidste valg.

Med konstitueringen sikrer Venstre sig blandt andet posten som 2. viceborgmester og formandsposten i teknik og miljøudvalget.

De konservative, der opnåede tre mandater og dermed bevarer det nuværende antal får 1. viceborgmesterposten og formandsposten i Sundhed, ældre og handicapudvalget. Socialdemokratiet besætter formandsposten i Børne-, skole-. og uddannelsesudvalget, hvor Mai-Britt Beith Jensen sætter sig i formandsstolen.

Arbejdsmarkedsudvalget går til Socialdemokratiet, men der sættes først navn på formandsposten efter et møde i partiet onsdag aften. Fritids-, kultur -, og bosætningsudvalget nedlægges. Kerneinstitutioner som eksempelvis Vendsyssel Teater, stadion og museerne overføres til økonomiudvalget, mens fritidsområdet lægges ind under BSU-udvalget. Der oprettes en række mindre udvalg på særlige områder. Blandt andet et udvalg, som kun skal tage sig af forholdet og samarbejdet mellem land og by i kommunen. Fremover bliver næstformandsposten lønnet i de faste udvalg, men det sker ved at sætte lønnen ned for udvalgsformændene fra 325.000 kroner til 250.000 kroner. Den samlede udgift til lønninger af udvalgsformænd og næstformænd stiger ikke. Den omfordeles kun.

Tema: KV17 Hjørring

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...