Brøler: Domsmand fortalte politi om brandsag

Domsmand havde taget stilling til brandsag, inden den var slut. Nu skal sagen gå om

Jesper Ramsing
Forsvarsadvokat Rasmus Amandusson undrer sig over, at en erfaren politimand ikke oplyser domsmanden om, at han ikke må udtale sig om sagen, inden han for alvor kom i gang med at tale. Foto: Bent Bach
Retssag 13. marts 2018 07:09 - Opdateret 14. marts 2018 07:46

HJØRRING: En retssag mod en 36-årig kvinde, der er tiltalt for at have sat ild til en anden kvindes hus i Tårs, mens hun sov, tog mandag en usædvanlig drejning.

Sagen er blevet aflyst og skal nu gå helt om, fordi en domsmand har udtalt sig om sagen, inden den var afsluttet - herunder om beviser og skyldsspørgsmålet.

Derfor har den juridiske dommer kendt domsmanden for inhabil, da der er berettiget tvivl om hans fuldstændige upartiskhed, oplyser anklager Thomas Klingenberg.

Fortalte politiet om sagen

Sagen mod den 36-årige kvinde begyndte 2. marts, og der manglede stadig to retsmøder.

Men imellem første og andet retsmøde havde den ene af de to domsmænd, der sammen med den juridiske dommer udgør domsmandsretten, allerede dannet sig en holdning til skyldsspørgsmålet og havde ikke holdt sig tilbage for at fortælle om det.

Domsmanden havde været til afhøring hos politiet i en helt anden sag, hvor han var forurettet. Og efter den afhøring, begyndte domsmanden at fortælle politibetjenten om sagen mod den 36-årige, fortæller anklager Thomas Klingenberg.

- Politiet vidste ikke, at vedkommende var domsmand, og pludselig begyndte han selv at fortælle om sagen. Det må man selvfølgelig ikke, og derfor bad jeg om at få udarbejdet en redegørelse, som blev fremlagt for retten, fortæller Thomas Klingenberg.

Forsvarer undrer sig

På baggrund af redegørelsen besluttede den juridiske dommer mandag, at sagen skal gå om med to helt nye domsmænd og en ny juridisk dommer.

Og det er meget uheldigt, siger forsvarer for den 36-årige kvinde, Rasmus Amandusson, der samtidig undrer sig over politiets ageren i sagen.

- Det er første gang, jeg har oplevet noget lignende. Det er selvfølgelig domsmanden, der begår en fejl, men jeg kan undre mig over, at en erfaren politimand ikke oplyser ham om, at han ikke må udtale sig om sagen, inden han for alvor kommer i gang med at tale, siger Rasmus Amandusson.

Forsvarsadvokaten mener, at det går ud over bedømmelsen af sagen, at den nu skal gå om. Både tiltalte og vidner skal nemlig afhøres forfra.

- Det betyder, at dem, der skal afhøres igen, har mulighed for at forberede sig på spørgsmålene. Overraskelsesmomenterne i sagen er nu væk, og efter min opfattelse, får man ikke den samme umiddelbare forklaring, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...