Efter en liter vodka gik forstanden ud: Mand skal i fængsel for at true ansatte med kniv

En 38-årig mand blev idømt to måneders fængsel for trusler mod politiet og ansatte på et behandlingscenter

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

HJØRRING:Når sprutten går ind, går forstanden ud.

Det kan en 38-årig mand skrive under på, da han mandag ved Retten i Hjørring blev idømt 60 dages ubetinget fængsel for i maj at true politiet og for i december at true ansatte med en kniv på et behandlingscenter i Pandrup.

Den første hændelse skete ved en restauration i Hjørring, hvor ejeren havde smidt den 38-årige væk. Han havde dog ikke i sinde at forlade stedet.

Politiet var derfor mødt op for at fjerne manden, der ifølge egen forklaring havde drukket en liter vodka. Manden følte sig så uretfærdigt behandlet, at han fremsendte flere trusler mod politiet - både foran restaurationen og efterfølgende under transporten i patruljebilen til Aalborg Politigård.

Han sagde blandt andet følgende:

- Næste gang jeg ser dig, er det med en pistol.

- Hvis du åbner mine håndjern, så banker jeg dig sønder og sammen.

Godt et halvt år senere var den gal igen. Manden, der også denne gang var påvirket af alkohol, truede flere ansatte på et behandlingscenter i Pandrup med en syv centimeter lang kniv.

Den 38-årige blev derfor dømt efter straffelovens paragraf 266 og straffelovens paragraf 119, hvilket blev takseret til 60 dages ubetinget fængsel

Straffelovens paragraf 119 og 266.

I straffelovens § 119 står: Den, som øver vold, truer med at øve vold eller offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter trussel om vold mod nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, eller at forholdet er begået mod den pågældende i dennes fritid.

I straffelovens § 266 står: Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Kilde: Danskelove.dk

Manden valgte at modtage dommen og lovede, at han ikke vil drikke alkohol i fremtiden, oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Mette Høg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.